Timpul.md

Culinar.md 5 Iunie 2021 | 07:00

Chiftele din cartofi fierți la cuptor – REȚETĂ dietetică

 Sunt delicioase, dietetice și nu pică greu la stomac, așa cum se întâmplă de obicei cu chiftelele din carne tocată. În plus, sunt foarte ușor de preparat și economice – nu vei mai irosi o jumătate de litru de ulei pentru prăjire, scrie  csid.ro.

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi albi
1 ceapă albă
30 de grame de margarină
1 legătură de pătrunjel
sare, piper, cimbru, boia dulce, pudră de usturoi, după gust

Mod de preparare:

- Curăță cartofii de coajă și taie-i cuburi. Pune-i într-o oală umplută cu apă și adaugă un praf de sare. Fierbe cartofii aproximativ 30 de minute.

- Scurge cartofii de apă și zdrobește-i cu ustensila de piure. Adaugă margarina, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și restul condimentelor. Amestecă bine compoziția până la omogenizarea ingredientelor.

- Formează bile din compoziția obținută și aplatizează-le ușor înainte să le pui pe o tavă întinsă, acoperită cu hârtie de copt.

- Introdu tava cu chiftele în cuptorul preîncălzit. Lasă la copt timp de 15-20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

- Servește chiftelele de post din cartofi fierți cu sos de roșii sau simple, ca atare. Sunt delicioase, sățioase, sănătoase și ușor de digerat. Poftă bună! 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus