Timpul.md

Eveniment 17 Iulie 2015 | 09:00

Chișinău Youth Orchestra: „Voilà Viola”: lansarea Concertelor Vara 2015

Chișinău Youth Orchestra pornește concertele de vară cu un recital extraordinar în aer liber. Astăzi, 17 iulie, începând cu ora 19:00, Parcul Dendrarium din Capitală va fi inundat de muzică. Cu un concept unic, în care notele clasice se vor intersecta cu ritmurile pop pe aceeași scenă, concertul „Voilà Viola” vine să dea tonul evenimentelor simfonice din acest sezon estival.

Concertul va încununa trei zile de master-class ale artiștilor implicați, realizate sub conducerea profesorului de violă Cristian Ladislau-Andriș din România, care este și autorul conceptului „Voilà Viola”. Astfel, alături de el, în ordine alternantă, pe scenă vor urca patru violiști din Republica Moldova și unul din România.

Spectatorii vor avea ocazia unică să savureze creații ale marilor compozitori precum Bach, Faure, Manuel de Falla, dar și reinterpretări surprinzătoare ale pieselor de nume sonore din lumea pop, precum: Michael Jackson, Sting, Coldplay sau Avicii. Interpretările vor fi ascultate la umbra copacilor, pe fotolii speciale, extrem de confortabile, savurând sucuri distribuite gratuit.

„Viola este „sora” mai mare a viorii și mai mică a violoncelului. Are o sonoritate unică și extrem de versatilă, chiar dacă, de cele mai multe ori, este un instrument orchestral ajutător. Anume pentru a face publicului cunoștință cu acest instrument nobil am decis să organizăm acest concert, care este și un soi de examen pentru instrumentiștii care au participat la master-classurile premergătoare acestuia”, declară Andriano Marian, dirijorul și coordonatorul Chișinău Youth Orchestra.

Concertul „Voilà Viola” face parte din evenimentele de vară ale Chişinău Youth Orchestra, desfășurate în această vară sub sloganul „Urmează Pasiunea”, care a început anul acesta cu un inedit flash mob, desfășurat în troleibuzele din Capitală. Tinerii instrumentişti, care studiază în unele dintre cele mai importante centre educaţionale din Europa, vin în vacanţă acasă, unde vor susține o serie de concerte unice pentru publicul Capitalei.

În perioada 17 iulie – 1 august, 2015, Chișinău Youth Orchestra va susține 6 concerte la Chișinău, Oradea (România) și un concert extraordinar în Kassel (Germania).

Flash mobul este organizat de Asociaţia Muzical-Corală din Moldova. Partener General al proiectului vară care include mai multe eveniemnte este compania Moldcell. Partener principal: Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova. Alți parteneri: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chişinău, Gas Natural Fenosa, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus