Actualitate

Cine a arborat drapelele Romniei si al UE la Presedintie si Parlament?

In ultimele zile, mai multe site-uri din internet au postat poze si imagini video, in care un baiat imbracat in galben, camuflat in student, cu ghiozdan in spate si asistat de un politist si o persoana in civil arboreaza niste drapele pe cladirile Parlamentului si Presedintiei de la Chisinau. Presa din R. Moldova a declansat o ancheta de serviciu in acest subiect. De asemenea, mai multe site-uri aduc zilnic noi si noi detalii.

PRO TV a transmis sambata seara un reportaj pe care il puteti vedea in reluare pe site-ul acestui post, in care acelasi tanar a fost identificat si printre participantii la mitingurile organizate de PLDM si AMN, dar nu in calitate de protestatar, ci de personaj care declara pentru posturile prezidentiale de televiziune ca a fost platit sa vina la mitinguri. Intrebarea pe care si-o pune astazi toata lumea este: cine e acest tanar si ce roluri au politistul si persoana in civil in toata povestea cu arborarea drapelelor? Doar cheile de la acoperisul Parlamentului si al Presedintiei nu se aflau la Opozitie, accesul la acoperis il cunosteau un numar restrans de persoane care, probabil, faceau parte din paza de stat.
Din inregistrarile video adunate pana acum se vede clar ca tanarul a patruns foarte usor in ambele incinte. In sediul Presedintiei, unde acesta a intrat prin geamul spart, nu a intampinat nicio rezistenta. Pe hol l-au intalnit oameni la cravata, carora nicidecum nu le puteai spune protestatari. In momentul in care si-a facut aparitia „eroul”, nu exista nicio incaierare intre paza si protestatari. Tanarul a urcat liber pe scarile din interior – si a stiut exact pe unde sa intre si incotro sa mearga! – sub privirile tacute ale pazei. Cum sa intelegem asta? Ca pe o greseala catastrofala din partea pazei lui Voronin, sau ca pe o provocare organizata cu buna stiinta de Putere, pentru a putea pune apoi in carca Opozitiei acuzatia de lovitura de stat?!
Aceste cadre video, care au facut ocolul lumii pe Internet, sunt acuzatii grave la adresa guvernarii comuniste. De aceea Voronin ar trebui sa raspunda cu probele sale video si cu argumente consistente, daca le are, in loc de a discredita Romania si Opozitia.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *