Actualitate

Cine este cel mai bun inventator din Republica Moldova

Cel mai remarcabil inventator a fost selectat de către juriul Expoziţiei Internaţionale Specializate "Infoinvent". Evenimentul s-a desfășurat în perioada 15-18 noiembrie și a fost organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei (AȘM), Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic (AITT) și CIE "Moldexpo" și cu susținerea Oficiului European de Brevete (OEB).

La cea de-a XV-a ediţie, au participat aproape 100 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din Republica Moldova, România, Portugalia, Croația, Cehia, Coreea de Sud, Taiwan, Turcia, Maroc, Indonezia etc.

Victor Covaliov este unul dintre cei mai activi şi renumiţi inventatori din Republica Moldova. Până în prezent, el a depus la AGEPI cele mai multe cereri de brevetare a invențiilor – 269. Multe dintre invenții țin de domeniul ecologiei, pentru asta fiind numit în revistele internaționale de specialitate „inventatorul tehnologiilor verzi şi gardian al purităţii". Pe locul doi în acest top se află fiica laureatului premiului Guvernului "Inventator remarcabil", Olga Covaliova, care a depus la AGEPI 266 cereri de brevetare a invențiilor.

Elaborările şi tehnologiile lui Victor Covaliov sunt menţionate cu cele mai înalte premii a Saloanelor de invenţii desfăşurate în ţări precum Ungaria, Elveţia, Bulgaria, Belgia, Germania, Rusia, Ucraina, România, Polonia şi , desigur, Republica Moldova. În 2015, Victor Covaliov a obținut Premiul National Energy Globe Republica Moldova, pentru proiectul „Producerea Biogazului din biomasa deşeurilor agroindustriale". 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *