Timpul.md

Politică 25 Iunie 2021 | 07:23

Cine este Lilia Pogolșa - A încercat să schimbe manualele din limba română în „moldovenască”. Casă de milioane ascunsă în declarația de avere

 Pogolșa a lucrat toată viața ca bugetar. În anii '90 a făcut studii în Rusia.  A lucrat în Guvernul Tarlev, iar în anul 2003 a încercat să redenumească manualele școlare din limba și literatura română în „limba moldovenească”.

Moldova Curată a descoperit că numele Liliei Pogolșa figurează, potrivit datelor Procuraturii Anticorupție, într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

Funcționara deține un apartament de 3 milioane de lei.  Lilia Pogolşa, locuieşte într-un imobil de lux din sect. Buiucani al capitalei pe care-l ascunde însă în declaraţiile cu privire la venituri şi proprietate, acolo unde nu a trecut nici firma fondată de soţul său. Imobilul familiei Pogolşa este înregistrat pe numele mamei sale, în vârstă de 77 de ani.

Maia Sandu a spus că în timpul aflării sale la Ministerul Educației, a încercat să o demită pe Lilia Pogolșa pentru incompetență și abuz.Oamenii lui Dodon l-au demis pe patriotul Ion Iovcev din funcția de director al liceului românesc din Tiraspol / VIDEO

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus