Actualitate

Cine-i vinovat?

Acum, dupa ce tineretul Moldovei a incendiat sediul presedintiei si a luat tricolorul din cabinetul lui Voronin, dupa ce tineretul Moldovei a incendiat cladirea parlamentului si a aprins un rug cu coniacul gasit intr-un birou (de deputat?), dupa ce au avut loc ciocniri violente intre tinerii protestatari si tinerii politisti, dupa ce au aparut primii raniti, peste Piata Marii Adunari Nationale pluteste intrebarea „Cine-i vinovat?”.

Cine-i vinovat pentru compromiterea campaniei electorale si fraudarea
alegerilor propriu-zise?
Cine a incitat si a declarat ca nu-i va admite la guvernare pe reprezentantii populatiei necomuniste?
Cine a sters putina din cladirea presedintiei (ca Ceausescu) si nu a iesit in fata tineretului indignat, care este de fapt tineretul nostru, viitorul acestei republici?
Cine a calarit in interesul propriului partid Compania „Teleradio-Moldova”?
Cine a folosit nesabuit resursele administrative si banii publici in interesul sau egoist – de a fi ales parlamentar?
Cine a mintit tineretul ca-l va duce in Uniunea Europeana, dar de fapt il duce in Rusia?
Cine a ciocnit intre ele generatiile – buneii contra nepotilor?
Cine l-a profanat pe Stefan cel Mare si Sfant in spoturi electorale mizerabile?
Cine a instaurat in RM un regim dictatorial si corupt?
Pe cine il invinuiesc de frauda electorala zecile de mii de tineri si tinere?
Cine a transformat Sfanta Biserica in masina propagandistica a PCRM?
De cine nu se mai teme tineretul Republicii Moldova?
Pe cine il uraste tineretul Republicii Moldova?
Cine inca nu a inteles ce este un stat democratic?
Cine ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in capitala?
Cine ar trebui sa-si anunte demisia?
Cine pune la cale minciuna despre protestele tineretului din Chisinau?
Unde va fi difuzata minciuna despre protestele tineretului? La IPNA „Teleradio-Moldova” si AIS „Moldpres”, platite de parintii tinerilor protestatari care vor sa afle adevarul despre motivul din care copiii lor nu-l mai vor pe… Voronin.
Acest introu din intrebari este necesar deoarece, incepand de azi, guvernarea comunista, aflata in agonie, va incerca sa caute tapi ispasitori pentru abuzurile sale electorale. Este necesar sa stim de la cine se trag nenorocirile acestei republici pentru ca, in cazul unui proces judiciar, Voronin, Tkaciuk, Lupu, Greceanai, Dodon, Stirbu, Cecan, unii presedinti ai comisiilor electorale de circumscriptie sa fie interogati la poligraf. La detectorul de minciuni, pentru a afla, in sfarsit, adevarul despre aceasta campanie electorala.
Acum, despre liderii politici din opozitie, prezenti in PMAN. Ei ar trebui sa obtina sprijinul protestatarilor si sa ceara guvernului si vechiului legislativ organizarea unor alegeri noi. Cu o noua conducere a „Teleradio-Moldova” si transformarea institutiei in una publica, cu degrevarea din functie a tuturor demnitarilor antrenati in campanie, cu o noua componenta a CEC, cu o noua componenta a CCA, cu liste electorale precizate suta la suta, cu arestarea presedintilor de comisii electorale care au admis fraude si pedepsirea lor conform Codului Penal, cu sectii de votare suplimentare peste hotare. Si, nu in ultimul rand, cu achitarea de catre Voronin, Greceanai si Lupu – din banii lor sau ai PCRM – a contravalorii tuturor resurselor administrative utilizate in alegeri. Incepand de la costul de piata al unui minut pentru asa-numitele „vizite de lucru”.
Problemele democratiei trebuie rezolvate capital. Pentru ca ieri in Republica Moldova a inceput o Revolutie. Sau cum sa o numim?

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *