Timpul.md

Internațional 15 Noiembrie 2015 | 09:50

Cine sunt teroriștii care s-au aruncat în aer la Paris

Un francez în vârstă de 29 de ani, delincvent de drept comun, a fost identificat sâmbătă de către procurorul Parisului, Francois Molins,drept unul dintre teroriștii care au luat cu asalt sala de concerte din Bataclan (centrul Parisului), informează Agerpres.

(UPDATE 09.00) Teroristul a fost identificat după apmprentele prelevate de la unul dintre degetele sale, care i-a fost tăiat în timpul atacului, a spus Molins, care a adăugat că poliția deschisese pe numele lui un dosar S (considerat suspect) pentru atitudini radicale, în 2010.

Paşaportul sirian aparţine unui imigrant care fusese înregistrat de autorităţile greceşti la începutul lunii octombrie, după ce ajunsese în insula Leros, a anunţat viceministrul grec responsabil de activitatea poliţiei, conform Mediafax.

Citește și: Unul din teroriștii din Paris avea bilet la amicalul Franța-Germania

"Deţinătorul paşaportului a traversat insula Leros în data de 3 octombrie 2015, unde a fost identificat conform reglementărilor europene", a declarat Nikos Toskas.

Oficialul grec nu a precizat dacă paşaportul a fost verificat şi în alte ţări prin care deţinătorul acestuia ar fi trecut până să ajungă în Franţa.

Un alt atacator, un francez, era ținut sub supraveghere de către autorități, pentru legăturile sale cu celule extremiste.

(Știre inițială) Până în prezent, anchetatorii au descoperit un pașaport egiptean și un pașaport sirian, asupra cadavrelor a doi dintre atacatorii sinucigași, care s-au aruncat în aer vineri seară, în apropiere de Stade de France, la periferia nordică a Parisului, a transmis sâmbătă postul francez de televiziune BFMTV, conform Agerpres.

În acest moment se fac verificări cu privire la identitatea teroriștilor pe baza acestor două documente.

Potrivit unui ultim bilanț provizoriu, cel puțin 128 de persoane au fost ucise, iar 300 au fost rănite, între care 80 se află în stare gravă, într-o serie de atacuri teroriste comise vineri seară la Paris.

sursa: romanialibera.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus