Timpul.md

Culinar.md 8 Mai 2021 | 06:40

Ciocolată de casă

Cu siguranţă, bunica fiecăruia, la ţară, obişnuia să facă ciocolată de casă pentru nepoţi, când veneau în vacanţă… 

Mie însă mi-a rămas întipărit în minte şi gustul ciocolatei de casă pe care o găseai în cofetăriile comuniste, alături de prăjitura „banană” şi de celebra „savarină”… 

Ingrediente

- 250 g lapte praf
- 150 g unt (nesărat)
- 150 g cacao brun
- 400 g zahăr
- 150 ml apă
- trei pliculeţe vanilie
- nucă sau alune mărunţite (opţional)

Mod de preparare

Într-un bol mare se pun laptele praf şi untul, amestecându-se până când se omogenizează, apoi - praful de cacao, continuându-se omogenizarea. Într-o oală se pune pe cuptor zahărul, zahărul vanilat amestecat cu apă, până când se transformă în sirop (se amestecă încontinuu pentru a nu se prinde). Când zahărul s-a transformat în sirop, se toarnă în bol peste compoziţia de lapte praf şi se amestecă rapid până se întăreşte. Se omogenizează foarte bine compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu unt, punându-se apoi la răcit. După câteva ore de stat la rece, veţi tăia bucăţele şi garantat veţi avea o ciocolată de casă delicioasă. Când se amestecă toată compoziţia, se pot adăuga alunele mărunţite sau nuca (în funcţie de preferinţe).

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus