Timpul.md

Actualitate 24 Decembrie 2018 | 12:58

Circa 1600 de familii din Orhei au primit câte 7000-10000 de lei îndemnizații pentru nou-născuți de la Primărie, de când Ilan Șor a devenit primar

La Orhei, administrația publică locală, în frunte cu primarul Ilan Șor a făcut fericite încă 65 de familii care au primit îndemnizații de 7.000 – 10.000 de lei pentru nou-născuți, în cadrul programului „Capitalul matern”.

Ajutorul financiar este oferit, suplimentar, la cel acordat de stat. Alocarea suportului material pentru nou-născut se efectuează în cadrul unui program social special, lansat de primarul Ilan Șor și realizat împreună cu organizația obștească ”Pentru Orhei”.

Suma alocațiilor variază între 7.000 de lei pentru primul copil și 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți. Programul a fost lansat în 2015, odată cu victoria lui Ilan Șor în alegerile locale pentru funcția de edil al orașului Orhei.

Această inițiativă a fost implementată pentru a stimula natalitatea în regiune, iar de la lansare, peste 1.600 de familii au beneficiat de acest suport.

Programul privind acordarea îndemnizațiilor la nașterea copiilor în Orhei este o premieră pentru Republica Moldova, de rând cu alte proiecte, cum ar fi magazine și farmacii sociale. Capitalul matern a fost unul dintre proiectele promise de Ilan Șor, atunci când a candidat la funcția de primar. Ilan Șor și formațiunea politică pe care o conduce – Partidul ȘOR – au elaborat și un program concret de stimulare a natalității și de susținere a tinerelor familii la nivel republican, care va putea fi implementat după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

http://orhei.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus