Timpul.md

Actualitate 16 Aprilie 2020 | 17:06

COMBINAȚIE INCREDIBILĂ / FOCUL Haric va fi adus cu avionul CHARTER care urma să repatrieze cetățeni din Israel

 

Cetățenii moldoveni care urmează să revină din Israel cu o cursă charter, organizată de autorități pentru a-i repatria pe timp de criză, se plâng că sunt nevoiți să zboare sâmbătă seara, deoarece la bordul avionului va fi și delegația R. Moldova care va lua Focul Haric.

Oamenii susțin că au solicitat insistent la ambasada R. Moldova în Israel să zboare în altă zi, pentru că sâmbătă ar fi închise filialele băncilor și nu pot să-și ridice banii din conturi înainte de a reveni acasă și, în plus, ar ajunge la aeroport chiar în noaptea Învierii, iar unii trebuie să mai meargă sute de kilometri până în raioanele de baștină în cursul nopții de Paști.

Problema ne-a fost sesizată de câțiva pasageri ai cursei.


Sursa: tv8.md

Potrivit anunțului plasat de Ambasada R. Moldova în Israel, cursa charter va fi organizată sâmbătă, cu decolare de pe aeroportul Ben Gurion la ora 17:40. Aterizarea pe aeroportul din Chișinău este planificată pentru ora 20:20. Costul unui bilet de călătorie este de 190 de euro. Rut ava fi efectuată de compania „Fly One”.

Am încercat să aflăm de la Mitropolia Moldovei dacă delegația R. Moldova va merge în Israel după Focul Haric la bordul acestui avion.

Episcopul Ioan Moșneguțu a declarat că nu știe exact cu ce avion va pleca, dar a precizat că pornirea spre Israel va fi în prima parte a zilei, iar la Chișinău vor reveni cu Focul Haric către ora 20:00, ceea ce coincide cu orarul zborului charter.

După Focul Haric va merge Ioan Moșneguțu și „încă un preot care se duce în fiecare an”, ne-a spus episcopul.

Am solicitat informații la acest subiect și de la Autoritatea Aeronautică Civilă și de la Poliția de Frontieră, care ne-au spus că nu pot da un răspuns, deoarece instituțiile sunt responsabile de partea tehnică a zborului charter și, respectiv, de înregistrarea pasagerilor la trecerea frontierei. În rest, nu sunt în drept să ofere informații.

Contactat de TV8 și întrebat direct dacă va fi adus Focul Haric cu această cursă charter din Tel Aviv, ministrul de Externe, Oleg Țulea a spus că reprezentanții instituției ne vor oferi mai târziu un răspuns și nu au mai revenit.

Este de menționat faptul că pasagerii cursei charter se plâng și pe comunicarea grosolană a angajaților Ambasadei R. Moldova în Israel. Oamenii spun că aceștia nu reacționează la solicitările lor și nu răspund la telefoane, când sunt căutați pentru a rezolva anumite probleme în situații de criză pentru cetățenii moldoveni.


Sursa: tv8.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus