Sport

Competitiile de sanie puteau fi anulate la Olimpiada de Iarna

Federatia internationala de sanie (FIL) a luat in considerare anularea competitiilor de sanie din cadrul Jocurile Olimpice de iarna 2010 de la Vancouver, dupa decesul sportivului georgian de vineri, a declarat secretarul general al FIL, Svein Romstad.

Romstad a precizat ca dupa moartea georgianului Nodar Kumaritasvili s-a luat in considerare anularea probelor de sanie, dar conducatorii delegatiilor au sustinut la unison sa se respecte programul. Nodar Kumaritasvili (21 ani) a incetat din viata dupa o cadere spectaculoasa, la o viteza de 140 km/h, in urma careia a lovit un stalp metalic. Inconstient si cu fata plina de sange, sportivul a fost preluat imediat de catre medici, insa a decedat inaintea sosirii la spital.

Acest deces a declansat o vie dezbatere privind siguranta pistei Whistler, cea mai rapida din lume, dar FIL si comitetul de organizare a JO 2010 sustin ca pista nu pune viata sportivilor in pericol si ca totul s-a intamplat din cauza unei erori umane..

Romstad a amintit ca la sanie nu a existat nici un deces timp de 35 ani, iar cand s-a construit pista s-a luat in calcul fiecare scenariu posibil. ‘Am tinut cont de experienta specialistilor pentru a obtine o pista sigura. Am crezut ca am acoperit totul’.

Oficialul a adaugat ca FIL va lua masuri de protectie a sportivilor, prin crearea unor piste mai lente. ‘Stim ca Whistler este cea mai rapida si nu vrem sa mergem in aceasta directie. Organizatorii JO de la Soci vor sa aiba cea mai rapida pista din lume, dar noi nu vrem sa mergem in aceasta directie, intr-o competitie a celor mai rapide piste’.

Dupa agerpres.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *