Opinii și Editoriale

Comunistii vor provoca noi revolte

Ceea ce s-a intamplat in fata Presedintiei si a Parlamentului era de asteptat.
Un partid care, timp de opt ani, a furat deschis, a aplicat teroarea, coruptia, si-a supus presa, a distrus sistemul de invatamant, medicina, a manipulat organele de drept, politia, a distrus armata, a fraudat recentul scrutin sustine ca alegerile sunt corecte, transparente si echitabile.

Cine poate avea incredere in afirmatiile lor de acum, pe cand ei timp de opt ani de zile au mintit poporul, l-au robit pentru Rusia, i-au distrus idealurile si aspiratiile? Cum putem avea noi incredere in Mark Tkaciuk, consilierul presedintelui care editeaza carti la Petersburg in care sustine ca populatia vorbitoare in limba rusa din Moldova reprezinta elita societatii, iar noi, cei care vorbim romana, suntem tarani, mizerii, alcoolici si vandali?
E clar ca PCRM face o politica de deznationalizare, de mancurtizare, de alcoolizare a poporului. Noi, urmasi ai lui Stefan, crescuti pe versurile lui Eminescu si Vieru, am permis sa fim atat de indobitociti, incat sa ne batem intre noi.
Condamnam orice fel de agresiune din partea tinerilor, dar la fel de important este sa continuam protestele pasnice in Piata Marii Adunari Nationale, pentru libertate, pentru adevarata democratie, pentru transparenta in activitatea conducerii si pentru alegeri repetate.
Cu toate ca acuz, vreau sa mentionez ca protestatarii au demonstrat politiei ca aceasta nu poate sa le opuna rezistenta prin masurile pe care le intreprinde… Exista doua cai de a aduce linistea in centrul Chisinaului – sa dai lumii ceea ce doreste sau sa aplici masuri violente cu implicarea armatei.
Daca PCRM sustine ca activeaza pentru popor, pentru cetatean, pentru democratie, pentru alegeri corecte, atunci urmeaza sa accepte conditiile protestatarilor. De fapt, asta este solutionarea pasnica a conflictului, pe care ei sustin ca o doresc. Dar comunistii n-au s-o faca, vor recurge la violenta, vor folosi armele, ii vor aresta pe tineri, ii vor face hoti, banditi. Iar toate acestea vor provoca noi revolte si s-ar putea intampla ca Voronin sa aiba soarta lui Ceausescu…

Grig Parasca,
Chisinau
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *