Actualitate

Concursul pentru suplinirea postului de director al companiei Moldova-1 este suspendat

Curtea de Apel Chisinau a interzis Consiliului de Observatori (CO) al Institutiei Publice Nationale a Audiovizualului (IPNA), compania “Teleradio Moldova“, desfasurarea concursului pentru suplinirea postului de director al televiziunii.

Decizia a fost aprobata in baza cererii depuse de catre directorul televiziunii “Moldova 1“, Adela Raileanu, care a atacat in instanta hotararea CO IPNA compania “Teleradio Moldova“ din 30 decembrie 2009, prin care a fost destituita de la conducerea postului de televiziune.

Instanta a decis suspendarea desfasurarii concursului pana la solutionarea cauzei pe motiv ca “in cazul realizarii concursului poate fi ales alt director si, in consecinta, in cazul admiterii actiunii, neaplicarea masurilor de asigurare a actiunilor ar crea dificultati judecatoresti, sau ar face imposibila executarea hotararii judecatoresti“.

Solicitat de Timpul, presedintele Consiliului de Observatori „Teleradio Moldova“, Eugen Rabca a mentionat ca, potrivit legislatiei in vigoare, CO “Teleradio Moldova” este in drept sa faca recurs pe durata a 15 zile la Curtea Suprema de Justitie. In aceasta seara, CO IPNA “Teleradio Moldova“ se va intruni intr-o sedinta la care va fi adoptata o decizie cu referire la situatia creata.

Vineri, urmeaza sa fie desemnati doar presedintele companiei “Teleradio Moldova” si directorul radiodifuziunii.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *