Timpul.md

Actualitate 24 Septembrie 2021 | 09:31

Congresul SUA a adoptat sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat bugetul apărării pentru următorul an fiscal, documentul a fost adoptat cu 316 voturi, împotrivă - 113 voturi, acesta prevede sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Despre acest lucru a anunțat TASS.

Inițiativa va permite impunerea unor restricții asupra datoriei suverane a Rusiei.Și conducta Nord Stream-2 ar putea fi supusă sancțiunilor.

Documentul permite posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva a 35 de cetățeni, printre care: prim-ministrul Mihail Mishustin, Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, Director FSB Alexandr Bortnikov, Directorul de Rosgvardia Viktor Zolotov, șeful Comitetului de Anchetă Alexandr Bastrîkin, Ministrul Sănătății Mihail Murașko, Primarul Moscovei Serghei Sobianin. Restricții pot fi impuse și omului de afaceri Roman Abramovici, directorului Gazprom Alexey Miller, redactorului-șef al MIA ”Россия сегодня” și canalului TV RT al Margaritei Simonian, directorului general al ”Первый канал”, Konstantin Ernst și altor cetățeni ruși.

Persoanele care intră sub acțiunea sa le este interzisă intrarea în SUA, activele lor în băncile americane sunt arestate.

Cu toate acestea, aprobarea bugetului apărării de către camera inferioară a Parlamentului american nu înseamnă intrarea sa automată în vigoare.

Senatul Congresului SUA va prezenta, de asemenea, versiunea sa a documentului, după care ambele camere vor trebui să elaboreze un singur buget și să voteze pentru acesta.

Cu ceva timp în urmă, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat că adoptarea noului proiect de lege privind adăugarea cetățenilor ruși pe lista de sancțiuni va fi un pas greșit din partea Statelor Unite.

"Este din ce în ce mai greu să presupunem ce fel de exerciții politice interne de orientare anti-rusă vor mai întreprinde entuziaști din Capitol Hill", a spus diplomatul.

Potrivit ei, noul proiect de lege demonstrează "foamea de personal" din Washington.

Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, a menționat că, dacă SUA va impune sancțiuni împotriva rușilor, țara va lua măsuri de răspuns împotriva celor care lucrează împotriva acesteia.

Politicianul a adăugat că sancțiunile împotriva anumitor persoane reprezintă o pedeapsă a Rusiei pentru dezvoltarea rapidă după pandemia COVID-19.

"De exemplu, Murașko s-a descurcat foarte bine în lupta împotriva pandemiei. Americanii, prin gura președintelui, fac apel la lume să-și unească forțele în lupta împotriva coronavirusului și, în același timp, să pedepsească unul dintre organizatorii acestei lupte pur și simplu pentru că a lucrat bine", a spus acesta.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus