Moldova

Consiliul de Reformare al PL nu-l mai vrea pe Mihai Ghimpu la conducerea partidului

Consiliul de Reformare al PL îl va promova pe Dorin Chirtoacă în funcția de președinte al partidului. Într-o declarație comună prezentată astăzi se spune că liberalii își doresc să rămână la guvernare, să mențină neabătut cursul european al R. Moldova și, nu în ultimul rând, să asigure înnoirea și democratizarea activității interne a PL. „Apreciem meritele lui Mihai Ghimpu, dar considerăm că este momentul potrivit ca rolul principal în PL să-i revină lui Dorin Chirtoacă”, scrie în declarația Consiliului de Reformare. 

„Nu ne-a fost ușor să facem acest pas. Nu aș vrea să-l interpretați ca o încercare de scindare. Venim în întâmpinarea așteptărilor privind păstrarea partidului și a capacității de a dialoga”, a declarat Ion Hadârcă. 

Declarația Consiliului de Reformare al PL a fost semnată, printre alții, de deputații Ana Guțu, Ion Hadârcă și Valeriu Saharneanu, ministrul Apărării Vitalie Marinuță, viceministrul Transporturilor Boris Gherasim și liderii filialelor teritoriale. 

La ședința de astăzi a parlamentului, Mihai Ghimpu, a declarat că s-a pomenit cu surprize în partid. „Acum am auzit că pe la spatele meu se contactează președinții de filale ca să semneze un document prin care să ceară să plec din funcția de președinte.Mă poate elibera doar congresul”, a spus liderul PL. El nu exclude că Ana Guțu și alți deputați liberali ar putea vota pentru numirea lui Vlad Filat în funcția de premier. 

Imediat după ce a fost făcută publică declarația Consiliului de Reformare al PL, Mihai Ghimpu a menționat pentru Publika TV că va analiza trădarea. „Trădarea trebuie minuţios analizată. Totul a fost un joc. Domnul Chirtoacă nu face parte din el", a spus liderul PL. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *