Timpul.md

Actualitate 21 Februarie 2020 | 08:30

Copiii străzii și-au găsit adăpost pe teritoriul stadionului republican din centrul capitalei / FOTO

Un grup de adolescenți și-au improvizat o casă într-o clădire părăsită din centrul capitalei și locuiesc acolo, în frig și mizerie. Despre caz a scris un internaut, pe o rețea de socializare. Potrivit sursei: „15-20 de persoane, majoritatea adolescenți, unii chiar copii, printre care și fete. În weekend și în nopțile calde, vin și alți 10 – 15 adolescenți din toate raioanele. În ceea ce privește mâncarea. Câte ceva le dau vecinii, ceva mai fură sau cerșesc lângă supermarketuri. Și, desigur, au și un câine. Ei fac focul într-o sobă improvizată.

Uneori, după antrenamente le duc de mâncare și apă fierbinte. Și mă gândesc cu groază, numai să nu ardă de vii sau să se otrăvească cu monoxid de carbon. Ei însă nu se pierd cu firea, spun că în curând e primăvară, va fi mai cald afară.

P.S: Pe prima fotografie este un băiețel care nu vorbește cu nimeni. Alți băieți spun că el este din Bălți și că a fugit de acasă. Părinții îl caută. Un alt băiat e originar din Leova. Părinții sunt în Israel. Se întâmplă lângă Stadionul Republican. ” a scris Serghei Durleștean pentru chisinau.fail.Autorul postării cere ajutorul autorităților dar și a oamenilor simpli pentru a le da o mână de ajutor celor care locuiesc în astfel de condiții și pentru a le asigura un viitor mai bun.

echipa.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus