Actualitate

Corneliu Ciurea: politicienii de la Chişinău ar trebui să-i mulţumească lui Petro Poroşenko pentru binele făcut Moldovei

“Atât liderii PAS-ului, cât și cei din Platforma DA, susțin că victoria lui Zelenskii asupra lui Poroșenko este benefică nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Moldova, deoarece ”a fost înfrânt prietenul lui Plahotniuc – Poroșenko”. Acest mod de a cugeta și de a înțelege fenomenul politic frizează absurdul și este demn să fie introdus într-o antologie a politicianismului autist, care nu vede altceva în jur decât corupție, oligarhie și jaf”, scrie Corneliu Ciurea.

Analistul consideră că politicienii de la Chişinău ar trebui să-i mulţumească lui Petro Poroşenko pentru binele făcut Moldovei. Ciurea trece în revistă şi câteva realizări notabile în mandatul fostului lider de la Kiev.

“Colaborarea dintre Kiev și Chișinău, în perioada mandatului președintelui Poroșenko, a fost de-a dreptul excepțională. Kievul a susținut fără ocolișuri cauza Chișinăului în dialogul cu Tiraspolul și cu Moscova. Mai mult, guvernarea de la Kiev a demarat pentru prima dată proiectul controlului comun pe segmentul transnistrean al frontierei, ceea ce a permis Chișinăului să-și trimită vameșii la punctele estice de intrare în țară. E vorba, în primul rând, de punctul vamal Cuciurgan-Pervomaisk, dar și de un șir de puncte comune de trecere a frontierei moldo-ucrainene în afara zonei transnistrene. Procesul de creare a punctelor comune de control la frontiera moldo-ucraineană nu este nici pe departe încheiat și avem nevoie în continuare de sprijinul părții ucrainene. Deocamdată, situația este incertă, întrucât noul președinte, domnul Zelenskii, încă n-a preluat dosarele și sperăm că între fosta și noua președinție va exista continuitate.”, notează analistul citat.

“Un comportament demn din partea Moldovei și politicienilor ei ar fi să-i mulțumească cordial domnului Poroșenko pentru binele care l-a făcut țării noastre și să încurajeze continuarea acestor politici din partea noului președinte, Vladimir Zelenskii”, conchide Ciurea.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *