Timpul.md

Actualitate 22 Martie 2020 | 18:44

Coronavirusului lovește DIN NOU! Al doilea val de infectare cu Covid-19 în Asia, în țări unde epidemia era sub control

Coreea de Sud, China și Singapore se numără printre țările asiatice care se confruntă cu un al doilea val de coronavirus, alimentat de oamenii care îl importă din afară.

China, unde a apărut virusul pentru prima dată, a confirmat miercuri (n. r. 22 martie 2020) că nu are cazuri domestice noi pentru prima dată de când a început focarul. Dar a raportat 34 de cazuri noi în rândul persoanelor care s-au întors recent din alte state, relatează BBC.

Singapore

Singapore a raportat, de asemenea, 47 de cazuri noi, dintre care 33 au fost cazuri de „import”, 30 dintre acestea fiind rezidenți din Singapore.

Coreea de Sud

Coreea de Sud a înregistrat joi un nou salt în ceea ce privește cazurile noi – 152, deși nu este clar câte au fost importate, din care 75 de cazuri sunt reprezentate de mai multe persoane de la un centru de asitență din Daegu.

Japonia

Japonia a raportat miercuri trei cazuri noi. Dar Hokkaido, cea mai afectată regiune japoneză cu 154 de cazuri, își ridică starea de urgență – în vigoare încă de la sfârșitul lunii februarie – după ce oficialii au spus că răspândirea virusului pare să fie pe terminate.

Oficialii au îndemnat oamenii să rămână precauți și să rămână acasă, dar au spus că nu a existat „o creștere a numărului de pacienți infectați care să ducă la prăbușirea mediului medical”.

„Am întreprins măsuri puternice pentru a limita deplăsirlor, dar de acum încolo, vom trece într-un stadiu de reducere a riscurilor de răspândire a infecției, menținând în același timp activități sociale și economice”, a declarat miercuri guvernatorul Naomichi Suzuki.

Situația din China

Comisia Națională de Sănătate din China nu a raportat începând de miercuri cazuri de transmitere internă în țară pentru prima dată de când virusul a apărut la sfârșitul lunii decembrie

Unii rezidenți din Wuhan care au fost închisi în casele lor timp de șase săptămâni sunt autorizați să iasă, atât timp cât nu se adună în grupuri iar unor intreprinderi li s-a permis reluarea activității.

În zonele care au fost declarate „fără epidemii”, au fost redeschise anumite piețe și magazine.

Coreea de Sud

Coreea de Sud a fost lăudată pentru răspunsul la epidemie, care a implicat urmărirea infecției, testarea multor oameni și izolarea rapidă a pacienților.

Ritmul noilor infecții zilnice a încetinit de la apariția maximului la începutul acestei luni. Înainte de creșterea de miercuri (n. r. 18 martie 2020) , numărul persoanelor care au contractat virusul a fost dublat în cele patru zile precedente.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că nu este loc pentru complacere și cer din nou publicului să rămână departe de adunările mari, inclusiv în biserici, case de bătrâni, cafenele de internet și săli de karaoke.

Trei persoane din echipa națională de scrimă au fost testate pozitiv pentru coronavirus după ce s-au întors dintr-o competiție din Ungaria. Toți cei 26 de sportivi și antrenori sunt în proces de testare.

Malaezia

Miercuri, cel mai înalt oficial al sănătății din Malaezia, i-a rugat pe oameni să „rămână acasă și să vă protejați pe voi și familia voastră. Vă rog”.

Malaezia, aflată într-un blocaj parțial, cu 710 de cazuri, este cel mai grav afectat stat din Asia de Sud-Est. Multe dintre cazuri sunt legate de un eveniment religios din Capitala Kuala Lumpur, care a avut loc în februarie.

„Avem o șansă slabă de a rupe lanțul de infecții cu Covid-19”, a declarat pe Facebook Noor Hisham Abdullah, directorul general al Sănătății din Malaezia.

„Eșecul nu este o opțiune. În caz contrar, s-ar putea să ne confruntăm cu un al treilea val al acestui virus, care ar fi mai mare decât un tsunami, dacă păstrăm o atitudine impasibilă”, a mai spus acesta.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că marea majoritate din cazuri – 80% – sunt din Europa și din regiunea Pacificului de Vest, care include o mare parte din Asia.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus