IT&C

Cresc atacurile de phishing pe Facebook

Volumul de mesaje spam din totalul traficului de e-mail a fost în medie de 83,3%, iar cele mai populare subiecte exploatate de spammeri au fost lansarea noului film Harry Potter, moartea lui Osama bin Laden sau comemorarea morţii lui Michael Jackson.

Autorităţile din întreaga lume au continuat şi în luna iunie operaţiunile de identificare şi arestare a spammerilor. Astfel, după ce Microsoft şi reprezentanţii legii din SUA au blocat botnet-ul Rustock, ancheta continuă cu încercarea de a găsi un grup de cetăţeni ruşi, acuzaţi de crearea şi întreţinerea reţelei. De asemenea, Pavel Vrublevsky, proprietarul serviciului de plată online ChronoPay, a fost arestat în Rusia, fiind acuzat de lansarea unor atacuri DDoS împotriva unui competitor.

Începând cu luna iunie, Japonia se alătură ţărilor care luptă împotriva infracţionalităţii cibernetice, catalogând crearea, distribuţia, cumpărarea şi stocarea de programe periculoase, precum şi distribuirea de spam cu materiale pornografice, drept o ofensă criminală adusă statului.

India a fost principala sursă de spam luna trecută, fiind urmată de Brazilia, cu o creştere de 4,4 procente faţă de mai. Printre ţările care au înregistrat scăderi în volumul de spam distribuit se numără Coreea de Sud şi Rusia.

Sursă: SMARTfinancial

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *