Actualitate

Cristina Gherasimov-Noul Secretar General al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova

Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Aceasta deţinea funcția din ianuarie 2021.

Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituţiei prezidenţiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcţii.

Până a se alătura echipei Preşedinţiei Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Are un doctorat în ştiinţe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii şi cercetare la Institutul European pentru Studii Internaţionale Avansate din Nisa, Franţa, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, şi la ETH Zurich, Elveţia.

A administrat Indicele Anticorupţie în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (UK) şi a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia şi Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Sursa: tvrmoldova.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *