Timpul.md

Actualitate 15 Iulie 2021 | 12:52

CSM anunță concurs repetat pentru funcția de judecător constituțional. După ce ultimul candidat a eșuat

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova din partea CSM, stabilind termenul-limită de depunere a actelor necesare pentru participare la concurs este de 30 de zile.

Candidaţii pot depune dosarele de participare la concursul nominalizat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (mun. Chişinău, str. Mihai Eminescu, 5) sau la adresa de e-mail aparatul@csm.md, până la data de 12 august 2021, inclusiv.


Candidatul la funcția de judecător la Curtea Constituțională trebuie să dețină următoarele condiţii:

Dosarul candidatului va conţine următoarele acte:

Ultimul concurs pentru desemnarea unui judecător la Curtea Constituțională a eșuat. Niciun candidat nu a acumulat numărul ncesar de voturi. În privința acestui subiect, Consiliul Superior al Magistraturii din 15 iunie, au examinat în cadrul unei ședințe.

,, În rezultatul deliberării și votării, niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi. Concursul a eșuat”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață. În aceste condiții, acesta a anunțat că va fi organizat un nou concurs.

La fotoliul de judecător la Curtea Constituțională candidau 16 persoane.Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus