Ultima oră

CUC condamnă pedepsirea cu închisoare a lui Ilie Cazac

Vezi mai jos textul declaraţiei.

DECLARAŢIA
Delegaţiei Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control
în legătură cu condamnarea ilegală a lui Ilie Cazac, cetăţean al Republicii Moldova

La 9 februarie curent, Ilie Cazac, cetăţean al Republicii Moldova, reţinut pe 19 martie 2010 de către structurile de forţă tiraspolene în oraşul Bender – zonă cu regim de securitate sporită, a fost condamnat de către autorităţile neconstituţionale la 14 ani de închisoare , învinuit de aşa-zisa „înaltă trădare de stat şi spionaj".

Delegaţia Republicii Moldova la CUC condamnă decizia administraţiei transnistrene şi califică actul de condamnare drept încă o încălcare gravă a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, acţiune care submineză eforturile de consolidare a încrederii între părţi, cu scopul de a destabiliza situaţia din zona de responsabilitate a forţelor comune de menţinere a păcii.
Natura absurdă a acuzaţiilor aduse lui Ilie Cazac, precum şi condamnarea ilegală, au trezit o mare nedumerire în societate. Delegaţia Republicii Moldova speră, că reprezentanţii ţărilor garant în CUC din Federaţia Rusă şi Ucraina, precum şi Misiunea OSCE în Moldova, îşi vor exprima atitudinea sa faţă de această situaţie şi vor oferi sprijinul necesar în eliberarea necondiţionată a Ilie Cazac.

Co-preşedinte al CUC, din partea Republicii Moldova I. S. Solonenco
Membrii CUC, din partea Republicii Moldova V. A. Cerba
S. I. Golovaci
S. G. Guţu
I. G. Leahu
S. V. Valcov
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *