Timpul.md

Culinar.md 3 Februarie 2021 | 06:12

Cum să tai ceapă fără să plângi. 9 metode care nu dau greș

 Ceapa este folosită la foarte multe mâncăruri și este inevitabil să nu ne folosim de ea. Tocmai de aceea în acest articol vă vom prezenta câteva trucuri pentru a putea tăia ceapa fără ca ochii să vă lăcrimeze.

1. Ceapa tăiată sub apă
Ceapa tăiată conține anumite substanțe despre care vorbeam mai sus, iar dacă o tăiați în apă sulful rămâne acolo și nu mai iese la suprafață. Apoi, poți să o mărunțești fără ca ochii să-ți mai lăcrimeze.

2. Ceapa ținută în apă rece

După ce ați curățat ceapa, o tăiați pe jumătate, iar apoi o puneți într-un vas cu apă rece. Lăsați leguma acolo aproximativ o oră – o oră jumătate, iar apoi vă apucați de gătit. Veți observa că în momentul în care tocați ceapa nu veți mai avea nicio lacrimă. De asemenea, ceapa își pierde mirosul, dar nu și gustul.

3. Ceapa ținută la congelator
Dacă vei pune ceapa la congelator cu un sfert de oră înainte de a o curăța, atunci vei observa că nu îți vor mai lăcrima ochii și, în plus, vei scăpa de mirosul neplăcut. Aceasta este una dintre legumele cu cel mai mare conținut de apă. Este un truc eficient care merită încercat pentru că dă rezultate garantat.

4. Ceapa tăiată lângă vaporii de apă

Pentru acest truc aveți nevoie de o oală umplută cu apă fiartă. Trebuie să tăiați ceapa lângă apa fiartă. Veți observa că nu vă vor mai ustura ochii. Însă, mare atenție la accidente! Unele persoane nu suportă vaporii de apă și spun că aceștia provoacă un disconfort și mai mare.



5. Nu tăiați rădăcina
Rădăcina conține un procent foarte mare din enzime. Dacă nu tăiați rădăcina, acestea rămân în interior și substanțele nu mai ies la suprafață. Bucătarii profesioniști garantează pentru această metodă, spunând că este cea mai eficientă.

6. Stoarce lămâie pe fundul de tocat

Pentru acest truc aveți nevoie de o lămâie pe care să o stoarceți pe fundul de tocat. Acidul citric are rolul de neutraliza substanțele care provoacă iritații. Această soluție este simplă și funcționează sută la sută.

7. Țineți un băț de chibrit în gură

Trucul poate părea ciudat, dar chiar funcționează. Tot ceea ce trebuie să faceți este să luați un băț de chibrit și să-l țineți în gură cu capătul roșu în exterior. Acesta atrage substanța iritantă și nu o mai lasă să ajungă la ochii.

8. Aprinde o lumânare
Pentru acest truc este nevoie să aprindeți o lumânare să o așezați undeva în bucătărie. Flacăra atrage substanțele iritante și îndepărtează mirosul neplăcut.

9. Porniți hota de la aragaz
Hota de la aragaz este foarte eficiente pentru aburi și mirosuri neplăcute. Se pare că funcționează foarte bine și pentru îndepărtarea substanțelor sulfuroase din ceapă.

știridinlume.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus