Timpul Liber

Cum se împacă jocurile de noroc cu dragostea

O relație presupune respect, înțelegere dar mai ales curiozitate față de partener, curiozitate ce trebuie să se mențină vie pe tot parcursul ei, având în vedere că fiecare om în parte, trece printr-un proces de evoluție constantă. Așa că interesul pe care-l acordăm partenerului și lucrurilor care-l fac fericit, aduce invariabil echilibru în relație.

Jocurile de noroc ca hobby

Atunci când unul dintre hobby-urile partenerului este pasiunea pentru jocurile de noroc, există multe lucruri care pot merge prost și ulterior, pot periclita sănătatea relației. Motiv pentru care comunicarea este cheia.

Pariurile reprezintă, în cultura internațională, mai degrabă un hobby pe care îl adoptă cu precădere bărbații. Dar lucrurile au început să se schimbe, mai ales datorită accesului facil pe care îl avem cu toții la jocurile de noroc, prin intermediul cazinourilor online. Astfel, tot mai multe femei au devenit din ce în ce mai interesate de pariuri.

Într-o perspectivă mai largă, această migrare a femeii către un hobby considerat exclusiv masculin ajută la demontarea unui stereotip care obișnuia să creeze mai degrabă probleme într-o relație. Evident, există diferențe majore între sexe când vine vorba de pariuri dar este important de reținut că dacă există acest element comun, se poate ajunge mult mai ușor la o demitizare a jocurilor de noroc.

Și totuși cum funcționează dragostea și jocurile de noroc?

În primul rând, bărbații sunt atrași de alt gen de jocuri de noroc decât femeile. Ei preferă mai degrabă jocurile care presupun o strategie și o gândire logică, așa că urmăresc cu mai multă pasiune un scop financiar. Femeile sunt mai atrase de hazard, prin urmare se bucură mai tare de partea distractivă. Acestea fiind spuse, să revenim la nevoia supremă de comunicare. Partenerii trebuie să vorbească deschis despre pasiunea lor, să împărtășească ce-i atrage la pariuri, să exprime pe ce se bazează nevoile lor dar mai ales, ce-și iau din această activitate. Doar așa, celălalt poate înțelege resursele investite într-un joc de noroc. Dar care sunt resursele și cum le poți gestiona corect?

Timpul petrecut la pariuri versus timp de calitate cu partenera

Dacă nu există o situație ideală în care amândoi partenerii împart același hobby, lucru absolut normal în toate relațiile, trebuie să te asiguri că există timp de calitate petrecut împreună. Iar asta se aplică indiferent de ce activități plăcute preferă cei doi. Așa că dacă stai destul de mult în fața calculatorului mizând la sloturile tale preferate, asigură-te că investești suficient timp alături de partener, făcând ceva ce vă captează interesul amândurora. Astfel, poți evita diferite discuții și nemulțumiri ce pot apărea, datorită faptului că partenerul se poate simți ignorat, mai puțin important decât pasiunea ta și ulterior neglijat complet. Având grijă de acest aspect, se produce un echilibru între timpul petrecut cu jumătatea ta și cel în care fiecare se concentrează pe propria persoană, cu propriile plăceri. Rezultă astfel o relație armonioasă și sănătoasă și o viață plină de mulțumire interioară.

Resursele financiare

În majoritatea relațiilor, multe conflicte se nasc din discuțiile despre bani. Iar atunci când vorbim despre jocurile de noroc, diferența între sexe se vede atunci când miza este plasată. Femeile sunt mai degrabă pesimiste și mai puțin încrezătoare, așa că pariază mai puțini bani decât bărbații, mai optimiști din fire. Și când banii investiți vin dintr-un cont comun, corectitudinea este vitală pentru a menține ambii membrii fericiți. Iar aici, soluția este una simplă și de bun simț, care se aplică indiferent de statusul marital, dar cu precădere atunci când jucătorul se află într-o relație – stabilirea unui buget lunar.

Dacă îți exerciți această pasiune mai degrabă la intervale dese de timp, este absolut necesar să-ți setezi un buget pe care ți-l permiți (eventual să-l pierzi), și să-l respecți cu strictețe. Astfel, sub nicio formă, nu pui in pericol stabilitatea financiară a cuplului, punând mai puțină presiune pe norocul tău de luna asta, și ulterior, putând să te bucuri mai tare de adrenalina oferită de pariuri.

Ce se întâmplă când câștigi sau pierzi?

Societatea ne-a învățat că există o diferență masivă între bărbați și femei, când ne gândim la exprimarea emoțiilor. Și în cazul unui câștig impresionant, cei doi reacționează complet diferit. În cele mai multe cazuri, femeile își retrag câștigurile și simt nevoia să se bucure de ele alături de partener. Bărbații însă, impulsionați de exaltarea pe care ți-o dă un jackpot, tind să parieze în continuare, într-o manieră mai agresivă, lucru ce poate duce cu ușurință la pierderi. Iar acesta este momentul în care o comunicare sinceră poate salva situația. Vorbește atât despre entuziasmul pe care-l simți când ai o mână bună dar și dezamăgirea profundă când norocul nu este de partea ta. Pentru că, mai ales atunci când pierzi, tendința este să păstrezi frustrarea în interior, lucru ce poate afecta relația, mai ales pe termen lung. Caută confort în partener și lasă-l să-ți cunoască emoțiile, atât în momentele în care te întorci învingător acasă dar și când simți că norocul te-a părăsit complet. Petreceți niște timp împreună, indiferent de rezultat: ia o pauză de la jocurile de noroc și bucurați-vă de o activitate plăcută împreună, ca să te relaxezi atunci când ai avut o mână proastă sau, din contră, poți să vii cu o propunere de activitate din care să vă luați amândoi o satisfacție de pe urma câștigurilor dobândite la pariuri. Răsfățați-vă puțin, nu vă poate aduce decât mai multă fericire.

Cum e mai bine, să joci online sau să mergi la un cazinou stradal?

Pentru că astăzi, cazinourile online sunt extrem de populare pentru motive complet evidente, este demonstrat că femeile preferă mai degrabă să parieze la un casino online din România, spre deosebire de bărbați, care apreciază mai des atmosfera palpitantă dintr-un cazinou fizic. Și dacă tot vorbeam de răsfăț și activități plăcute ce vă pot mulțumi pe amândoi, data viitoare când planificați o vacanță, nu uitați să treceți pe listă și un cazinou faimos unde puteți beneficia împreună de o adevărată experiență plină de glamour și exaltare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *