Timpul.md

Ultima oră 19 Septembrie 2017 | 07:45

Cum vor influența locuitorii din stânga Nistrului rezultatul viitoarelor alegeri parlamentare / Declarație

Directorul Asociației Promo-Lex, Ion Manole, spune că subiectul participării cetățenilor din stânga Nistrului este un subiect controversat și complicat, transmite curentul.md

„Statul are obligația să creeze condiții tuturor cetățenilor cu drept de vot pentru ca aceștia să își exercite dreptul de a alege sau de a fi ales. Deoarece numărul cetățenilor din teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale este destul de mare (peste 10% din numărul total de alegători) participarea lor poate influența rezultatele oricăror alegeri organizate de autoritățile constituționale.

În același timp, există și noțiunea de vot conștient. Adică, pentru ca un cetățean să poată face alegerea corectă, trebuie să se respecte câteva condiții obligatorii. În primul rând cetățenii trebuie să se poată informa și să poată obține fără careva obstacole oricare materiale cu conținut electoral, atât de la autorități, observatori sau jurnaliști, cât și de la concurenți electorali înscriși în cursa electorală. Totodată, ei trebuie să aibă posibilitatea de a participa la întâlnirile electorale cu concurenții electorali ori cu reprezentanții și simpatizanții lor”, a spus Ion Manole.

curentul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus