Timpul.md

Politică 15 Ianuarie 2020 | 11:54

Dacă Blocul ACUM va nominaliza un candidat apartinic Dodon va câștiga alegerile prezidențiale

Dacă la alegerile prezidențiale din această toamnă va fi propus un candidat apartinic din partea Blocului ACUM, Igor Dodon ar putea câștiga un nou mandat de șef al statului. De această părere este expertul Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vladimir Kulminski.  

 „Asta va fi pur și simplu o greșeală strategică…Eu cred că aici de fapt apele se vor liniști și toată lumea se va așeza la masa de negocieri. În opinia mea va fi ales un candidat care are cele mai mari șanse de a câștiga aceste alegeri prezidențiale”, a spus Vladimir Kulminski în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Astăzi, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a declarat că partidele proeuropene și democratice trebuie să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, care să fie apartinic.

Amintim că reprezentanții PPDA au decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020 la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. Andrei Năstate a spus atunci că partidul este gata să aibă propriul candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova.Fostul ministru de interne Andrei Năstase evită să spună dacă o va susține sau nu pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Președintele Platformei DA a ținut mai mult să se laude cu ce a reușit să facă formațiunea politică în ultimii patru ani.

- O veți susține pe Maia Sandu la prezidențiale?

– Platforma DA este un partid politic care a făcut tot ce îi stă în puteri ca forțele politice din Moldova să fie unite. În 2016, atunci când nimic nu recomanda acest lucru, ne-am retras candidatul din cursă. Am făcut acest lucru pe parcursul anilor. Datorită Platformei DA a avut mai apoi un Bloc ACUM… repet, datorită Platformei DA. Formațiunea noastră are capacitatea unui partid puternic să vină în fața oamenilor cu propriul candidat”, a spus Năstase.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus