Timpul.md

Auto 26 Februarie 2021 | 07:00

Dacia Sandero a depășit VW Golf la înmatriculările europene din ianuarie

Dacia Sandero a obținut locul al treilea în topul înmatriculărilor din Europa pe luna ianuarie, depășind modele precum VW Golf, Renault Clio sau Skoda Octavia. Sandero a fost învins doar de Toyota Yaris și Peugeot 208.

Înmatriculările europene de mașini noi au scăzut cu 26% în ianuarie, la aproape 840.000 de unități, conform datelor analizate de Jato Dynamics. Cele mai multe modele au înregistrat un declin al înmatriculărilor, însă au fost și câteva excepții notabile.

Printre ele se numără și Dacia Sandero, cu un excelent loc 3 în topul pe ianuarie, având 15.922 de unități înmatriculate și o creștere de 13%. Astfel, Sandero a reușit să depășească modele precum VW Golf, Opel Corsa, Renault Clio sau Skoda Octavia.

Toyota Yaris a fost cea mai înmatriculată mașină în ianuarie, la nivel european, cu puțin peste 18.000 de unități. Pe locul al doilea s-a clasat Peugeot 208, cu circa 17.300 de exemplare.

La nivel de branduri, Volkswagen este lider autoritar, cu peste 90.000 de mașini înmatriculate, urmat de Peugeot și Toyota.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus