Actualitate

Datele finale ale recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi prezentate în martie

Informaţia finală va fi diseminată sub forma unor note informative cu analiză statistică, inclusiv şi cu compararea datelor cu cele din recensământul din 2004. Tabelele publicate vor acoperi majoritatea indicatorilor colectaţi la nivel de ţară şi unităţi teritorial administrative.

Vitalie Valcov a mai spus că Biroul Naţional de Statistică va începe în 2017 pregătirile pentru noul recensământ al populaţiei şi locuinţelor, care va avea loc în 2021.

„Este recomandată efectuarea recensămintelor locuinţelor şi populaţiei în apropierea cifrei zero. Pentru o mai bună comparabilitate este de dorit ca acest recensământ să fie efectuat în toate ţările lumii în perioada 2019-2021. Am ales 2021 pentru că, pe de o parte, am întârziat cu prelucrarea datelor recensământului locuinţelor şi populaţiei din 2014, pe de altă parte, vrem că fim în rând cu Uniunea Europeană”, a spus directorul general al BNS.

Un alt eveniment important pentru statistica naţională va fi recensământul general agricol, care pentru prima dată a avut loc în Republica Moldova în 2011, iar următorul ar urma să fie efectuat în 2022. Vitalie Valcov a subliniat că două recensăminte majore, cum este cel al populaţiei şi cel agricol, nu pot fi efectuate în acelaşi an din cauza volumului foarte mare de informaţie, dar organizarea consecutivă a acestora va permite utilizarea aceloraşi tehnologii şi softuri.

Potrivit responsabililor BNS, următoarele recensăminte vor fi efectuate în baza de noi tehnologii ce vor permite recenzorilor să introducă direct pe tablete PC datele colectate de la respondenţi şi acestea vor fi automat introduse în baza de date şi prelucrate în mod operativ.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *