Actualitate

De astăzi, intră în vigoare noile reguli de intrare pe teritoriul R.Moldova, instituite din cauza pandemiei

Începând de astăzi intră în vigoare noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, pentru perioada stării de urgență în sănătate publică, fiecare persoană care intră în țară este obligată să prezinte rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 ore înainte. Confirmarea trebuie să fie prezentată în limba de stat, engleză, franceză sau rusă. Termenul de 72 ore se va calcula din ora prelevării probelor/efectuării testului indicată în actul confirmativ.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și nu dețin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locuri determinate.

Exceptați de la aceste prevederi vor fi copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 5 ani, conducătorii auto și personalul de deservire a vehiculelor rutiere de transport marfă, persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar, lucrătorii transfrontalieri, posesorii pașapoartelor diplomatice, de serviciu, oficiale și speciale, persoanele în tranzit, precum și persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *