Sănătate

De ce e bine să mănânci lămâi fierte

Lămâile sunt bogate în nutrienţi şi vitamine esenţiale bunei funcţionari a organismului, dintre care cea mai importantă este vitamina C. Lămâile stimulează şi îmbunătăţesc procesul de detoxifiere, au proprietăţi antivirale şi antimicrobiene, previn bolile cardiovasculare şi îmbunătăţesc vederea.

Dacă sunt fierte, acestea îşi potenţează beneficiile asupra sănătăţii. Aşadar, o varianta ieftină şi bună pentru a te menţine sănătos este să fierbi câteva lămâi seară şi să le consumi dimineaţă, la prima ora a zilei. Sistemul imunitar va fi fortificat şi vei avea mai multă energie în timpul zilei. Poţi adaugă şi 3 linguriţe de miere în oală cu lămâi fierte. Mierea, în combinaţie cu lămâile, curată întregul tract intestinal, diminuează poftă de mâncare nesănătoasă şi stimulează digestia.

Cercetătorii britanici au constatat că persoanele care consumă frecvent lămâi au şanse reduse de a suferi de depresie sau anxietate.

Alte beneficii ale consumului de lămâi

– ajută la asimilarea alimentelor care se digera greu;
– ajută la slăbit;
– calmează durerile de stomac după o masă îngreunată;
– alcalinizează apă (reduce nivelul acidităţii acesteia);
– ţine radicalii liberi la distanţă;
– combate obezitatea;
– îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale;
– reduce inflamatiile;
– combate constipaţia;
– ajută la eliminarea excesului de cafeină din corp (mai ales dacă sunt introduse în cafea).

Şi coajă de lămâie se poate consumă, însă e de preferat că această să fie fiartă. Coajă de lămâie este bogată în potasiu, mineral esenţial pentru sănătatea inimii. Vitamina C se regăseşte din plin şi în coajă de lămâie şi ajută la procesul de curăţare a vaselor de sânge. Consumul de coajă de lămâie împiedică apariţia afecţiunilor inimii şi a diabetului.

De asemenea, coajă lămâii conţine calciu şi este recomandată mai ales persoanelor care au probleme cu arterele şi cartilajele.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *