Timpul.md

CSI / Rusia 20 Octombrie 2016 | 09:57

De ce Rusia și-a îndreptat sateliții asupra Irakului

Cartierul General a Federației Ruse urmărește cum evoluează situația în Irak, în special în localitatea Mosul.

Potrivit șefului Cartierului General al Rusiei, generalul Valeri Gherasimov, asaltul asupra orașului Mosul din Irak, unde sunt dislocate forțele teroriștilor, încă nu a început iar combatanții deja încearcă să părăsească localitatea.

Potrivit declarațiilor Bagdadului, forțele armate ale Irakului înaintează spre Mosul, localitate care a devenit unul dintre principalele puncte de concentrare ale teroriștilor din „Statul Islamic". În această operațiune sunt implicați circa 80 de mi ide militari irakieni.

Generalul Gherasimov a precizat că Rusia a direcționat spre acest punct fierbinte mai multe mijloace de monitorizare, inclusiv sateliți și avioane dirijate de la distanță. Militarii ruși au observat că deși asaltul orașului încă nu a început (la ora actuală asupra localității se trage din unități de artilerie), trupele teroriștilor caută deja să părăsească Mosulul. Autoritățile de la Moscova dispun de informații precum că serviciile speciale americane și saudite au convenit să permită retragerea în siguranță a combatanților din SI în direcția Siriei. Experții militari ruși presupun că o armată de câteva mii de teroriști ar putea ataca în curând Palmira și Deir ez-Zor. Totodată, comandamentul militar rus își exprimă speranța că partenerii din coaliția condusă de SUA sunt conștienți de ce poate urma dacă astfel de „grupuri de bandiți ai SI vor putea practica liber nomadismul". Generalul rus a subliniat că acum este important ca teroriștii să fie nimiciți pe loc, dar nu goniți dintr-o țară în alta. Potrivit unor informații din Pentagon, șeful SI deja ar fi părăsit orașul Mosul, unde ar fi rămas doar mercenari internaționali.

sursa: sputnik.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus