Timpul.md

Actualitate 15 August 2017 | 23:55

De unde are familia DODON bani și pentru fundații? Trăiește din banii părinților în vacanțe de lux și împrumuturi de milioane

Igor Dodon a scris astăzi un mesaj pe facebook în care se laudă cu reușitele soției sale. Potrivit președintelui, fundația Primei Doamne continuă să susțină familiile aflate în dificultate. Nu este clar însă de unde are familia Dodon bani pentru a investi într-o fundație caritabilă.

În condițiile în care anul trecut, familia lui Igor Dodon a avut un venit de 456 de mii de lei. Bani care au provenit din salariul şi îndemnizaţia de deputat şi din salariul soţiei președintelui, Galina Dodon. Ea a beneficiat şi de îndemnizaţie pentru creşterea copilului. Moldova Curată deține copia declaraţiei de avere pentru anul 2016 a lui Igor Dodon și, potrivit documentului, circa o treime din această sumă ar fi fost cheltuită pentru achitarea unui credit ipotecar, scrie moldovacurata.md

15 mii pe lună - rata la bancă

Mai mult decât atât în declaraţia de venituri și interese personale apare o casă în sectorul Buiucani din municipiul Chişinău. Locuință care a fost achiziţionată cu patru ani în urmă, având o valoare cadastrală de peste două milioane de lei. Imobil pentru care Igor Dodon plăteşte circa 15 mii de lei lunar. Împrumutul a fost luat pentru o perioadă de 15 ani, cu o rată a dobânzii de 8 la sută. Creditul a fost contractat în anul 2013, suma fiind de 1 477 000 lei.

De când a fost învestit Igor Dodon a avut 5 vacanțe de lux în cele șapte luni de mandat.

După ce a fost cu mai mulți deputați socialiști la mănăstirile de pe muntele Athos din Grecia, iar apoi în Iran, Dodon s-a întors în Grecia împreună cu familia la mare. Menționăm că familia președintelui a mai fost în această vară la mare, în Turcia, iar de când a devenit șef al statului, Dodon s-a mai odihnit la Soci, în Karelia din Rusia, dar și în Italia.

Vacanțe de lux

Doar pentru o vacanţă de şapte zile în Turcia, Dodon ar fi plătit între 4 şi 6 mii de euro (aproximativ 85 000 - 126 000 lei MDL).

Salariul lunar al şefului statului este însă de aproximativ 13.000 de lei. În cinci luni de când a fost învestit, Igor Dodon a primit aproximativ 70 de mii de lei, bani care, teoretic, nu ajung pentru vacanţe de lux pe malul Mării Mediterane, creditul ipotecar, dar și fundații caritabile.
Cu toate acestea, Dodon a scris astăzi un mesaj pe facebook unde s-a lăudat cu reușitele soției sale, precizând cele mai multe inițiative de binefacere au fost adresate familiilor cu mulți copii. Mai mult decât atât șeful statului a menționat că „tot astăzi, Fundația „Din Suflet” a lansat o acțiune socială de amploare, prin care va oferi circa 8 000 de ghiozdane pentru familiile cu mulți copii, care au elevi în clasele primare”.Deși cheltuie sume colosale pe vacanțe de lux, credite și mai nou fundații caritabile într-o emisiune difuzată la PRO TV în campania electorală Dodon afirma că trăiește din ajutorul oferit de părinții pensionari.

TIMPUL.MD 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus