Timpul.md

Actualitate 15 Mai 2020 | 13:24

Decizia Consiliului: Igor Dodon TREBUIE să-și ceară scuze publice pentru declarații SEXISTE

 

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a decis că Igor Dodon a făcut declarațiile sexiste și discriminatorii în cadrul emisiunii sale “Președintele Răspunde”.

La 17 februarie, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în care a semnalat declarațiile sexiste și discriminatorii ale președintelui Igor Dodon.

Astăzi a fost pronunțată decizia Consiliului pe cauza nr. 34/20

1. Faptele constatate reprezintă instigare la discriminare și discurs sexist.
2. Consiliul recomandă Președintelui Republicii Moldova. Dl Igor Dodon să aducă scuze publice pentru declarațiile sexiste și instigatoare la discriminare prin intermediul aceleași modalități sau mijloace prin care au fost răspândite
3 Consiliul recomandă Președintelui Republicii Moldova, Dl Igor Dodon, să depună toată diligența și responsabilitatea în pozițiile sale publice și să se abțină pe viitor de la declarații sexiste și instigatoare la discriminare.
4 Decizia se comunică părților și va fi făcută publică pe adresa www.egalitate.md.
5 Decizia poate fi contestată în decurs de 30 de zile de la data comunicării, la Judecătoria Chișinău. sediul Râșcani, situată pe adresa mun Chișinău. str Kiev, 3.

https://radiochisinau.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus