Timpul.md

Politică 9 Iulie 2017 | 13:13

DECLARAȚIE // „Șevciuk e mai curând la Chișinău decât la Moscova. A fost la cheremul Serviciului de Informații și Securitate”

Analistul politic Petru Bogatu nu crede că fostul lider separatist de la Tiraspol ar fi plecat la Moscova, așa cum au scris unele instituții de presă și asta pentru că acesta nu e atât de naiv să „bage capul în gura ursului”.

„Se îngroașă rău de tot gluma cu Evgheni Șevciuk. Ciudatele jocuri din jurul său nu sunt chiar așa de simple, după cum le pare unora. Presupusa lui plecare la Moscova nu este confirmată deocamdată nici de presa din Rusia, nici de cea de Tiraspol, ceea ce este o dovadă în plus că el se află sub pulpana serviciilor speciale. Rămâne de văzut care sunt acestea”, a scris Bogatu pe o rețea de socializare.

Potrivit acestuia, liderul separatist Șevciuk ar fi fost la cheremul Serviciului de Informații și Securitate (SIS): „Un lucru este limpede. Inițial, Șevciuk a fost la cheremul SIS-ului care s-a ocupat discret de soarta acestuia, secretizând toate informațiile legate de șederea lui la Chișinău. Ceva îmi spune că mass-media s-a lăsat intoxicată și a transmis niște fake news despre zborul său de pe aeroportul Chișinău”.

În același context, Petru Bogatu subliniază că Șevciuk nu are cum să plece la Moscova. „Între timp, la 5 iulie, Consiliul Suprem al „Nistreniei” a lichidat băncile «Ипотечный» и «Тираспромстройбанк» care aparțin lui Șevciuk. Presa de dincolo de Nistru nu ascunde că astfel acestuia i s-a confiscat cea mai mare parte a averii. Plecarea la Moscova în aceste împrejurări pentru Șevciuk ar echivala cu băgarea capului în gura ursului”, a conchis acesta. 

ziarulnational.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus