Timpul.md

Actualitate 23 Mai 2014 | 07:25

Deținuții penitenciarului de la Rusca au câștigat semifinala unui concurs intelectual

Pe 21 mai la Penitenciarul numărul trei din Leova s-a organizat semifinala zonei de Sud din cadrul competiţiei interpenitenciare „Brain-Ring”. 

Echipele din Penitenciarele numărul 1 din Taraclia,  numărul 5 din Cahul, numărul 7 de la Rusca și numărul 3 din Leova au concurat la diverse probe intelectuale cu întrebări din domeniul prevenirii consumului de droguri.

Pe lîngă demonstrarea capacităţilor intelectuale, deţinuţii au avut parte şi de un program artistic, iar în faţa lor a evoluat o formațe autohtonă.

Concursul „Brain-Ring” este compus din trei nivele. Prima etapă a avut loc pe parcursul lunilor aprilie-mai 2014, cea de-a doua presupune concurarea echipelor învingătoare în cele trei semifinale, fiind divizate pe zonele Centru, Sud şi Nord.Ultima etapă a semifinalei, de această dată pe zona Nord, se va desfăşura la data de 28 mai în Penitenciarul numărul 11 din Bălți.

Echipa învingătoare a semifinalei zonei Centru, desfășurate la 16 mai, s-a dovedit a fi cea a Penitenciarului numărul 9 de la Pruncul.

Scopul competiţiilor este de a promova o atitudine tolerantă faţă de persoanele privative de libertate şi de a propaga un mod sănătos de viaţă, organizat în contextul campaniei „Solidari pentru Viaţă 2014”.

Echipele învingătoare în semifanele, vor avea posibilitatea să concureze în finală, care va avea loc la data de 26 iunie 2014, într-un local public din municipiul Chișinău. 

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus