Actualitate

Deputat Platforma DA: R. Moldova este STAT doar pe hârtie. Parlamentul poate fi DIZOLVAT, dar alegeri anticipate nu pot fi ORGANIZATE

La moment în Republica Moldova este un blocaj instituțional – Parlamentul poate fi dizolvat, dar anticipate nu pot fi organizate. Despre aceasta a declarat parlamentarul Dinu Plîngău/

Potrivit lui, Maia Sandu trebuie să purceadă la procedura de dizolvare a parlamentului. „Asta înseamnă declanșarea anticipatelor? Sigur că nu. Pentru a declanșa anticipate, Parlamentul trebuie să voteze rectificarea bugetului pentru a aloca bani pentru alegeri” – a menționat deputatul.

Din start – a spus el – dezminte teoriile naive auzite precum că CEC se va împrumuta de la bănci cu 120 de milioane sau că o să vină cineva și o să ne dea bani pentru alegeri.

„Cu asemenea teorii abordate serios de anumiți demnitari, tot mai mult mă conving că Republica Moldova e stat doar pe hârtie. Parlamentul nu va recurge la rectificarea bugetului și chiar dacă se vor găsi 51 de deputați care să voteze, e suficient să se găsească doar un singur deputat care să conteste la CC și toată procedura va eșua (acest deputat poate fi Nichiforciuc, Andronachi, oricine care nu face parte dintr-un milion)”, a subliniat Plîngău.

Fruntașul Platformei DA a precizat că „am intrat într-un blocaj constituțional prin care Parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate”.

„Forțele politice care au participat în circul de azi vor veni cu legi neconstituționale de a întări Guvernul Ciocoi și a guverna cu un guvern expirat și un parlament dizolvat. Cât va continua acest absurd? Bună întrebare. Vom asista la o polarizare și un război regizat pe o perioadă nedeterminată, asta în cazul în care Curtea Constituțională nu-i ,,va trimite” pe toți printr-o nouă Hotărâre să se mai consulte și să înceapă de la început. Cum spune un coleg, ,,măcar acum e clar că nu e clar nimic”. În asemenea momente, mă gândesc la modul serios să emigrez după expirarea mandatului și să blochez toate știrile despre politica iresponsabilă din Republica Moldova”, a subliniat deputatul, pe Facebook.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *