Actualitate

Desenele animate sunt dăunătoare pentru copilul tău

Desenele conțin mesaje ascunse

Mesajele subliminale sunt cele pe care le percepi și le înregistrezi în minte fără a le conștientiza. Sunt transmise prin imagini și sunete. Scopul lor este de a te determina să faci anumite acțiuni fără voia ta. Deloc surprinzător este și faptul că nici copiii nu sunt ocoliți de aceste mesaje, de fapt ei sunt ținta principală pentru că atunci se pun bazele formării lor ca viitori adulți. Multe dintre animații conțin scene care instigă la violență, simboluri oculte, scene cu tentă sexuală. Desenele animate actuale înfățișează o lumea rea, aflată în stare de dezintegrare morală, setea de putere, violență. Astfel, copiii ajung predispuși spre violență și insensibili la durerea celorlalți.

Și câteva minute sunt dăunătoare

Ca părinte, joci un rol extrem de important în educația și formarea copilului tău. Ar trebui să știi că privitul la televizor, indiferent de conținut, până la vârsta de 7 ani poate afecta grav formarea creierului micuțului tău. Psihologii au constatat că nici câteva minute nu îi fac bine, în special dimineața la prima oră. De ce? Explicația este destul de simplă. După primele două minute de vizionare, nivelul activității creierului scade considerabil, în timp ce undele cerebrale trec din starea beta în starea predominant alfa și delta. Undele alfa apar în starea de relaxare, iar cele delta în momentele de somn, de aceea nu ar trebui să apară în timpul zilei.

Nu se mai poate concentra

Dacă copilul își începe dimineața privind la televizor, acest lucru îl va face ca pe parcursul întregii zile să nu se mai poată concentra asupra activităților. Apare o anomalie neurologică, în care creierul intră într-o stare mentală pasivă, cu alte cuvinte nu mai poate reține informații.

Sănătatea creierului- în pericol

Toate studiile constată apariția unei anomalii neurologice în timpul privitului la televizor- inhibă activitatea emisferei stângi a creierului, care își reduce extrem de mult activitatea. Emisfera stângă este nevoită să lase emisfera dreaptă să îndeplineasca toate activitățile cognitive, ceea ce înseamnă că este afectată dezvoltarea și sănătatea creierului. Emisfera stângă se ocupă cu organizarea, analiza și judecata datelor primite, în timp ce partea dreaptă procesează informația în întregime, determinând răspunsuri emoționale, ci nu raționale, logice.

Alege în locul desenelor animate activități antrenante pentru copilul tău, precum sporturi, cursuri de dans care îl vor ajuta să își consume energia, să își dezvolte armonios corpul, să învețe să interacționeze cu ceilalți copii sau optează pentru activități creative, cum ar fi cursurile de muzică, de pictură. 

click.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *