Timpul.md

Culinar.md 12 Iunie 2021 | 05:44

Desert neașteptat! Căpșuni cu smântână și mămăligă

Poate să pară un desert neașteptat, însă unele persoane consideră că este un fel de mâncare pe care oricine trebuie să îl încerce. Tu ai mâncat vreodată căpșuni cu smântână și mămăligă? Rețeta se pregătește cu ușurință. Iată cum se prepară și în ce zonă a țării este consumată cel mai mult.

Dacă vrei să încerci o rețetă inedită, atunci ai putea prepara căpșuni cu smântână și mămăligă. Ce-i drept, pare un fel de mâncare bizar. Sunt combinate alimente care fac parte din categorii diferite. Cu toate acestea, în Bucovina, acest fel de mâncare nici măcar nu este considerat un desert, ci un fel principal.

Modul în care se prepară 
Ai nevoie de căpșuni, smântână și nu în ultimul rând, mămăligă. Înainte de toate, trebuie să speli bine căpșunile. Îndepărtează frunzele, după care taie-le în bucăți, dar nu foarte mici. Peste ele trebuie să adugi smântâna. Amestecă bine ingredientele și pune peste ele puțin zahăr. Zdrobește fructele cu furculița, dar ia grijă să nu se transforme în pastă. Amestecă ingredientele până când vor avea o culoare roz spre roșu.

Apoi pune totul pe o farfurie. Lângă acel amestec pune și o bucată sau două de mămăligă și mâncarea este gata. Pe lângă faptul că acea combinație de culori este una care nu are cum să te lase indiferent, cei care au consumat acest fel de mâncare susțin că este unul care merită să fie încercat. Tu ce părere ai? Ai mâncat până acum căpșuni cu smântână și mămăligă? Așa cum s-a văzut în rândurile de mai sus, este o rețetă care se prepară cu ușurință. Ai nevoie de câteva ingrediente care se găsesc oriunde, ami ales în această perioadă.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus