Timpul.md

Moldova 18 Iunie 2021 | 06:48

Despre o rață mută în armata de linșaj împotriva românilor cu viziuni pro-unioniste

Aseară un post TV vădit anti-românesc și anti-național a încercat să-l „termine” mediatic pe liderul AUR, Vlad Bilețchi. 

Din câte înțelegem, acesta este specificul emisiunii - invitatul să nu fie lăsat să vorbească, iar moderatoare să-l astupe pe invitat, sub pretextul că are prea multe întrebări.

Chiar e unionistă?

Cel mai jalnic moment al emisiunii a fost când moderatoarea a pretins că ar fi unionistă. Din câte înțeleg ea a mai pretins același lucru și în trecut. Ca o persoană care stăpânește limba română, moderatoarea nu poate să nu știe că unionist nu înseamnă doar persoana care SUSȚINE ideea unirii, dar o și PROPAGĂ.

Cum a propagat ea în ultimii ani unirea?

Doamna moderatoarea nu a fost văzută la nicio manifestație pro-unionistă din ultimii 10 ani. Păi și atunci, ce fel de unionistă este ea? Sau e cumva un soi de unionistă de tip Maia Sandu, care într-o zi spune că ea la referendum ar vota pentru unire, ca ulterior să zică că de fapt unirea ar fi fost impusă (probabil de românii-fasciști, nu știm la ce s-a referit atunci MS). Nici pe Maia Sandu n-am văzut-o la nicio manifestație pro-unionistă din ultimii 10 ani, nici pe nimeni din PAS care chipurile ar fi unioniști nu i-am văzut.

Mai mult decât atât, moderatoarea, a distribuit recent un articol (riseproject) din care înțelegem clar că această doamnă, este ce vreți ea - numai unionistă nu. În articolul riseproject se fac două afirmații extrem de grave la adresa românilor din Basarabia și unioniștilor: 1. În anul 1992 în R. Moldova a fost un război civil și 2. Acțiunea 2012 este o organizație extremistă și radicală. Cunoscătorii înțeleg perfect cine este beneficiarul acelei tentative de linșaj mediatic. Vă dați seama cât de mult avantajează asta moldoveniștii cu viziuni staliniste din Chișinău și pe cățelușii lor mediatici? Vezi doamne, așa scrie presa de la București. Unioniștii sunt extremiști și radicali.

Dacă spui că un om politic are pierderi de memorie și uită de Eminescu - la fel poți fi catalogat drept radical, dar dacă spui că în 92, armata rusă a participat la un… război civil, ai șansa ca Nikolae Popescu să fii ministru de externe.

Bilețchi - linșat, Davidovici, Popșoi, Cheptonar - ignorant

Dacă ești unionist n-ai cum să nu te deranjeze că pe lista partidului pro-prezidențial se găsesc specimene precum Davidovici, Popșoi sau Cheptonar. Cum să rămâi indiferent la teoriile staliniste și la apucăturile comuniste ale unor fruntași ai partidului pro-prezidențial? De ce aceste subiecte nu sunt discutate aprins în platourile de TV? Se pare că atunci când vine vorba de românofobii din axul prezidențial rața nu mai are voie să „muște”, rața devină mută și nu mai măcăie la comandă.

Mariana Zaharescu

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus