Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2019 | 09:44

Dezbateri „unioniste” /// Chirtoacă îl acuză pe Țîcu că ar fi „Fuhrer”

 

Nesimtirea ca virtute...

O. Ticu, la fel ca Dodon pe 12 mai 2017, vorbeste despre “condamnarea” subsemnatului ca fiind un argument pentru ca el sa “creasca si sa straluceasca”.

Cu alte cuvinte el, “sportivul”, care a pierdut in lupta dreapta, chiar daca a incercat sa se acopere cu numele Basescu si cu sondaje manipulatoare, acum recurge si se agata cu ambele maini de cutitele bagate noua in spate de Dodon cu Plahotniuc in anul 2017, prin dosarele penale, de fapt politice, fablicate mie si lui Iurie Chirinciuc.

Amintesc, ca Ticu a ajuns ministru, tocmai datorita si din partea PL, fiind propus anume de Iurie Chirinciuc, in care Ticu acum scuipa.

In ceea ce priveste congresul, va rog sa sesizati diferenta: noi am propus un congres al tuturor unionistilor, cu fuziunea tuturor partidelor, in care oricine sa candideze pe orice pozitie vrea, inclusiv de presedinte de partid.

Dumnealor propun cu totul altceva - cine vrea sa vina, poate sa candideze numai pe pozitii secunde si mai jos, pentru “fuhrer-ul” deja a fost stabilit, nimeni nu mai poate fi presedinte in afara de “EL”.

Unde mai este democratia?
Pentru ce se mai face congres?

In ceea ce priveste eventuala condamnare, aceasta nu poate fi decat una politica si lasa din partea celor care au pierdut in fata subsemnatului tot timpul in ultimii 12 ani.

Ticu foloseste sintagma: “Chirtoaca va fi condamnat”. El face o afirtmatie certa. Inseamna ca stie ce planuri are Dodon in continuare, la fel cum le avea Plahotniuc.
Ce inseamna acest lucru, ca Ticu este mana in mana cu ei? Sa nu uitam ca Salaru, in luna iinie era cel mai fervent aparator al lui Plahotniuc, care a spus ca, el, citam: “iese la protest daca se face alianta ACUM- PSRM”.

Faptul ca incepeti nedemocratic, neacceptand competitia la un cogres al tuturor, cu autoproclamari de presedinte de partid, cu specularea de condamnari politice, va descalifica.

Notati-va: oamenii vor prefera un Chirtoaca persecutat si un PL cinstit si corect, in fata oricarui “fuhrer” cu capul in nori, care se ia de mana cu Dodon pentru a face “condamnari”
politice, si avand in spate personaje dubioase care au tradat PL-ul si s-au inrolat in armata din umbra a lui Plahotniuc, pe vremuri, manifestandu-se din plin chiar in luna iunie,
curent. Sa tineti minte ca asa: “mucos”, “caine vagabond”, “penal” etc, asa o sa va bat mai departe, orice veti face marsav si murdar.

Noi v-am intins o mana, chiar a doua zi dupa alegeri. Voi ati scuipat.

Este un dublu act de lasistate, pentru un fost sportiv, sa nu accepte competitia la un congres, al tuturor unionistilor, pe 1 decembrie 2019, facandu-si aparte congresul sau si “proclamandu-se” lider de partid, deja inaintea congresului.

Cei care nu accepta regulile democratiei, nu pot si nu au dreptul sa reprezinte societatea.
Lasitatea, nesimtirea si aroganta nu au ce cauta in politica din RM si mai ales in curentul pro-european si unionist.

In concluzie, lasati balada “Miorita”, suntem in sec. XXI! Nu fiti ciobeni, care vor sa se alieze ca sa-l omoare pe al treilea, si asa avem un ceban, mituitor de biserici, un turul doi. Daca nu stiti regulile democratiei europene, mergeti si le studiati, daca nu sunteti in stare, nu tulburati apele degeaba.

Autor: Dorin Chirtoacă
https://www.facebook.com/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus