Actualitate

„Dezgolită frumos”: Legăturile cu FSB ale Nataliei Morari, developate în Ucraina

Centrul ”Mirotvoreț„ mai informează că Morari a plecat la Moscova, după absolvirea liceului Gaudeamus din Capitală. În Rusia, Natalia Morari a fost înmatriculată la Facultatea de Sociologie a Univerității de Stat din Moscova. În paralel, ea a activat în cadrul Mișcării Alternativa Democratică (DA) și a Fondului Rusia Deschisă.

Centrul ”Mirotvoreț” amintește și despre ”expulzarea” Nataliei Morari din Rusia, implicarea acesteia în acțiunile FSB-ului de destabilizare a situației din Moldova, în aprilie 2009, dar și despre relațiile sale cu Fundația Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru spionaj în favoarea Rusiei.

Un alt personaj moldovean inclus în baza de date a Centrului ”Mirotvoreț” este analistul politic Vlad Kulminski, apropiat de PAS și PPDA. Și acesta este suspectat de imixtiuni în treburile interne al Ucrainei. Despre Kulminski, Centrul ”Mirotvoreț” spune că se poziționează drept expert pro-europen, însă în realitate este ”adept al intereselor rusești”.

Amintim că în lista neagră a Centrul ”Mirotvoreț” a mai fost plasat și jurnalistul Vladimir Soloviov, șef al portalului Newsmaker și confident al Nataliei Morari. Soloviov este catalogat drept agent de influență al Federației Ruse, cu implicări directe în afacerile interne ale Ucrainei.

Centrul „Mirotvoreț” a fost fondat în 2014, la inițiativa deputatului Radei Supreme de la Kiev Anton Gherașenkov. Inițial, un grup de voluntari au cules informații despre 7500 teroriști, separatiști și complicii lor, iar în ianuarie 2015, numărul acestora a crescut până la 9 mii.
 
https://myrotvorets.center

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *