Timpul.md

Ultima oră 14 Noiembrie 2016 | 16:56

Diaspora din România se pregătește să protesteze

Diaspora care se află acum în România în orașul Sibiu se pregătesc să protesteze pașnic îmopotriva acestor alegeri care sunt considerate fraudatede mulți cetățeni. Organizatorii au declarat că „ Să protestăm pentru toți cei care au vrut să voteze, dar nu au putut, pentru cei care au fost siliți să voteze într-un anume fel, împotriva la toate fraudele care au avut loc la aceste alegeri. 

Cerem demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale care se face responsabilă de încălcarea unuia dintre drepturile fundamentale ale oricărui cetățean, DREPTUL LA VOT.”

Protestul va începe de la Căminul C16, strada Aleea FC Ripensia, mergem spre Piața Operei și de acolo spre Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Timișoara. 
George Simion  președintele asociației 2012 a decalart că și Bucureștiul va protesta.

Organizatorii protestului din București cer demisia CEC-ului și a ministrului de externe ei mai susțin că „Un număr mare de persoane nu au reușit să-și exercite dreptul de vot la cele două secții din București din cauza epuizării buletinelor de vot. Organizația Studenților Basarabeni din București își exprimă îngrijorarea față de algerile prezidențiale care au avut loc pe 13 noiembrie. Pe teritoriul României au fost deschise doar 11 secții de votare, dintre care două în București. Ne arătăm dezamăgirea față de incompetența instituțiilor de stat: Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău în organizarea celui de-al doilea scrutin prezidențial. 6000 de buletine de vot pentru București n-au fost suficiente, basarabenii din București au mers în număr mare la cele două secții de votare.
În jurul orei 19:00 secţia de votare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti a fost închisă după terminarea buletinelor de vot. Astfel toți alegătorii au fost îndemnați să meargă să voteze la Consulatul Republicii Moldova din București. Imediat după ora 21.00, reprezentanţii Consulatului au anunţat că permit celor strânşi în faţa instituţiei să voteze, însă mai erau doar 120 de buletine de vot.”

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus