Frumusețe

Dieta femeii din business

În cazul în care te recunoşti în această descriere, nu uita că ai nevoie de o dietă bogată în vitamine. Alimentele care trebuie să se regăsească în meniul fiecărei femei sunt bogate în vitamine şi minerale pe care este bine să le consumi zilnic pentru a fi sănătoasă. În cazul în care vrei să eviţi surmenajul şi, automat, diversele probleme de sănătate, din alimentaţia ta să nu lipsească:

Broccoli – conţine nutrienţi esenţiali care protejează organismul unei femei de riscul apariţiei tumorilor. Este nelipsit din cura de detoxifiere, fiind o sursă sigură de vitamine. Broccoli este cea mai recomandată legumă pentru preîntâmpinarea riscului de cancer ovarian. Stimulează producerea de celule sănătoase, ajută la sintetizarea proteinelor şi este un aliment care nu va lipsi din dieta unei femei însărcinate. Conţine zinc, calciu, fier, vitamina C, E şi favorizează absorbţia nutrienţilor de către organism.

Ceapa – are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi importante influenţe asupra subţierii sângelui. Previne constipaţia, îmbunătăţeşte digestia şi normalizează nivelul trigliceridelor.

Legumele verzi – ideale pentru dieta unei femei. Varza sau spanacul sunt bogate în vitamina K, A, C, calciu, potasiu, magneziu şi fier. Ajută la fixarea calciului în organism şi astfel structura osoasă este complet protejată. Depresiile, care apar de la importante carenţe de calciu şi magneziu, vor ocoli femeile care pun accent pe legumele verzi. Păstăile sunt şi ele pe lista cumpărăturilor. Conţin fibre, proteine, magneziu, potasiu. Previn apariţia bolilor cardiovasculare, riscul formării pietrelor la rinichi şi protejează structura osoasă. Aşadar, o dietă regulată reduce riscul apariţiei diabetului de tip II, a tensiunii arteriale ridicate şi a cancerului la sân.

Peştele – ideal pentru alimentaţia femeii, pentru că este o carne uşoară, bogată în fier şi vitamina D. Reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, normalizează colesterolul şi tensiunea arterială. Mai mult, reglează digestia şi este un bun aliment în perioadele stresante pentru că stimulează tonusul.

Poftă bună!

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *