Timpul.md

Actualitate 10 Mai 2016 | 14:53

Din ce țări vin legumele cu pesticide

Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România au controlat, în primele patru luni ale anului, peste 3.800 de transporturi de produse de origine non-animală, care prezentau riscul unei prezențe de reziduuri de pesticide, scrie adevarulfinanciar.ro

În urma controalelor, inspectorii ANSVSA au eliberat buletine pentru 822 de probe prelevate, iar șapte dintre acestea au depășit limita maximă admisă pentru astfel de reziduuri, anunță Agerpres.

Rezultatele neconforme s-au înregistrat în cazul unei probe de tomate provenite din Iordania, în cazul uneia de ardei iute, tot din Iordania, la o probă de mere, din Macedonia, și la patru probe de fasole boabe, provenite din Etiopia.

„Verificările au fost realizate în posturile de inspecție la frontieră și punctele finale de import și au vizat determinarea prezenței și a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele și legumele provenite din import”, precizează ANSVSA, potrivit Agerpres.

Tot în această perioadă, inspectorii ANSVSA au efectuat o serie de verificări la depozitele de destinație pentru produsele de origine non-animală. Probele prelevate au fost supuse analizelor de laborator, în urma cărora a rezultat un număr de 126 probe conforme și trei probe neconforme: una de ardei kapia roșu, una de rodii și o probă de lămâi. Toate probele cu rezultat neconform au provenit de la transporturi de fructe și legume cu origine Turcia.

Conform procedurilor, loturile neconforme au fost dirijate către neutralizare, subliniază ANSVSA. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus