Actualitate

Directorul INFP, după cel mai puternic cutremur care a lovit România în ultima perioadă: „La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure”

Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs sâmbătă, la ora locală 1:04, în zona seismică Vrancea, judeţul Galaţi, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Directorul INFP a declarat, sâmbătă dimineața, la Antena 3, că, de regulă, cutremurele din acea zonă nu depășesc decât rareori 4 grade pe scara Richter.

”Nu a fost nici măcar o replică, nici una de două grade. La zeci de ani se mai produc astfel de cutremure, de peste 5 grade, de regulă au 3-4 grade. Nu trebuie să ne speriem că după acest cutremur urmează unul mai mare, nu există o activitate.”, a spus Constantin Ionescu, director INCDFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 23 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 66 km nord-vest de Galaţi, 79 km nord-vest de Brăila, 87 de km sud-est Bacău şi 142 km sud de Iaşi. S-a resimțit și în Ucraina și Bulgaria.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *