Timpul.md

Politică 8 Septembrie 2020 | 08:46

DOC / Iurie Reniță cere ca ANI să verifice averea lui Furculiță, Bolea și Odnostalco după ce au primit SUTE DE MII DIN BAHAMAS

 

După cum am promis la ultima conferință de presă de la Parlament, susținută împreună cu deputatul Octavian Țâcu, am pregătit seturile de materiale și probele concludente despre spălarea de bani din Rusia prin faimoasa filiera Bahamas și utilizarea acestora în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016. Dacă cei de la Procuratura Generală nu se grăbesc să dea verdictul (din considerente politice) pe probe incontestabile de implicare a fruntașilor socialiști și a lui Igor Dodon în spălarea de bani, atunci adresăm aceste interpelări și Autorității Naționale de Integritate (ANI), căreia îi revine obligațiunea, conform responsabilităților legale, să verifice obiectiv și echidistant averile tuturor funcționarilor publici și a celor cu demnitate publică.

Prezentăm probe indubitabile de pe originalul documentelor. Considerăm că ANI trebuie să demonstreze, în sfârșit, că este o instituție independența de factorii politici decizionali, dar dependentă exclusiv de lege și adevăr. Nu le cerem mai mult decât obiectivitate, corectitudine și verticalitate profesională. Astăzi prezentăm probele și documentele ce-i vizează pe 3 fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. În timpul cel mai apropiat vor urmă și alți lideri "integri" psrm-iști, toți implicați în spălarea a 1,5 milioane de euro din Federația Rusă prin filiera Bahamas.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus