Timpul.md

Ultima oră 11 Septembrie 2017 | 18:45

Dodon, gata de REVOLUȚIE. „Organele de drept vor fi DE PARTEA președintelui şi nu de partea puterii în cazul destabilizării situației”

Într-un interviu oferit presei ruse, Igor Dodon a enumerat câteva motive de ce nu-şi doreşte o revoluţie la Chişinău, chiar dacă, după cum susţine preşedintele, alegătorii săi îl îndeamnă să răstoarne puterea prin forţă. Totuşi, Dodon admite că în anumite circumstanţe ar putea chema lumea la o revoluţie, scrie adevarul.ro .

„Foarte des în ultima vreme sunt chemări din partea alegătorilor mei că noi trebuie să luăm situaţia în mâinele noastre şi prin violenţă să răsturnăm puterea. Emoţiile predomină. Am vorbit despre aceea că în cel mai rău caz noi vom fi nevoiţi să facem asta, însă trebuie să fim foarte atenţi, nu vreau să repetăm situaţia din Ucraina. Demult aş fi adunat oamenii şi am fi pus punct, însă în calitatea mea de preşedinte şi de politician experimentat ştiu că după primul pas trebuie să urmeze al doilea, al treilea şi al patrulea”, a menţionat Igor Dodon pentru Ria Novosti.

Dodon admite că ar putea scoate lumea în stradă, dar se întreabă: „ce facem mai departe? Conflict? Război civil? Iar pe urmă cum să oprim asta? De asta vor profita românii, care numai aşteaptă, va profita şi NATO”.

Potrivit preşedintelui, el are pregătite deja mai multe acţiuni pentru eventualele proteste stradale decisive, precum semnarea de decrete şi constatarea uzurpării puterii în stat de către actuala guvernare, însă rămâne îngrijorat că de destabilizarea situaţiei ar profita inclusiv şi americanii, care ar dori să implice Rusia într-un nou conflict, înainte de alegerile prezidenţiale de la Kremlin.

De asemenea, Dodon a precizat că are tot mai multe semnale de la colaboratorii organelor de drept precum că aceştia vor fi de partea lui, şi nu de partea puterii în cazul destabilizării situaţiei.

adevarul.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus