Politică

Dodon se pregăteşte de campanie electorală, atacă guvernul, şi propune SOLUŢII

Potrivit lui Igor Dodon, în ultimul timp se raportează succese la nivel economic, însă realitatea ar fi alta. “Bravada politică spune că avem creştere economică, dar noi de fapt avem creşteri spectaculoase la preţuri, când am avut un an agricol spectaculos”, a precizat I. Dodon astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Referitor la rectificarea bugetului pentru 2012, Zinaida Greceanâi este de părere că pentru prima dată în istoria RM, guvernul vine cu reduceri la buget, ceea ce vorbeşte de incapacitatea de a utiliza raţional şi eficient fondurile externe.

Greceanâi a declarat că actualul guvern îşi propune să stopeze investiţiile europene în RM cu 180 de milioane de lei, fondul investiţiilor europene cu 446 milioane de lei, „în condiţiile în care RM a avut pentru prima dată o asemenea deschidere din partea oficialilor europeni”. Fostul deputat comunist a mai specificat că datoria actuală a statului, comparativ cu anul trecut, a crescut cu peste 7%, ajungând la 19,6 miliarde de dolari, şi că datoria externă ar fi crescut cu 6%, fiind de 1,2 miliarde de dolari.

Fostul director al serviciului vamal, Viorel Melnic, a încercat să atragă atenţia populaţiei asupra creşterii preţului la produse şi servicii comunale, comparativ cu cele de acum doi ani.

Grupul socialiştilor a propus însă şi soluţii la actualele probleme. Şi anume, cota de impozit să rămână la nivelul ZERO pentru încă 5 ani, să fie anulată cota de impozit de 8 % la produsele agricole, şi să fie impusă o cotă standard, dar care ar fi reîntoarsă agricultorului sub formă de subvenţie, perfectarea sistemului de indexare a pensiilor, adică să fie majorate în primul rând pensiile mici, etc.

Socialiştii au mai propus şi modificări la legea guvernului, ca membrii guvernului să fie apolitici, iar după numirea unui ministru, acesta să renunţe la afilierea politică.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *