Actualitate

Doi tineri, suspectaţi ca au omorât o femeie

Astfel, acum două zile serviciul 902 a înregistrat apelul telefonic unei femei, care a declarat că în propriul apartament, situat pe şos. Hânceşti, a depistat cadavrul prietenei sale în vârstă de 58 ani, cu semne vizibile de violenţă în regiunea capului.

Pe adresa indicată imediat s-au deplasat serviciile specializate ale Poliţiei, pentru documentarea şi stabilirea circumstanţelor. Astfel, s-a constatat că, proprietara locuinţei a plecat din capitală pentru câteva zile, iar în apartament a rămas să locuiască victima, întrucât nu avea un loc permanent de trai.

Totodată, stăpâna casei a depistat dezordine şi lipsa a două biciclete, precum şi alte bunuri materiale în sumă totală de aproximativ 14 000 lei.

Ca urmare al investigaţiilor întreprinse a fost instituit un grup special de lucru, compus din ofiţeri ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, IP Centru, INI al IGP şi Procuratura sectorului Centru, având scopul de a identifica şi reţine pe urme fierbinţi persoanele implicate în acest caz. Respectiv după câteva ore de cercetări speciale, poliţiştii au identificat doi presupuşi făptaşi, care s-au dovedit a fi ambii cu vârstele de 17 ani, domiciliaţi în capitală. Aceştia au fost localizaţi şi escortaţi la Poliţie pentru documentare. Preliminar forţele de ordine au constatat cu certitudine că, minorii au pătruns în apartament cu scopul de a fura bunuri materiale, necunoscând de prezenţa femeii. Victima ar fi fost lovită în regiunea capului cu o piatră de către bănuiţi, provocându-i leziuni fatale.

Totodată, poliţiştii au depistat la domiciliul unuia dintre ei, bicicletele şi alte bunuri materiale sustrase din apartament. Minorii au fost reţinuţi pe un termen de 24 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, cu ulterioara prezentare în instanţa de judecată pentru aplicarea măsurii de reprimare sub formă de arest. Ei sunt cercetaţi penal pentru omor intenţionat şi riscă închisoare pe un termen de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *