Economie

Dominique de Villepin: Sunt onorat să particip la consolidarea comunităţii AOAM

În cadrul vizitei, Dominique de Villpain va avea o întâlnire oficială cu omul de afaceri Vlad Plahotniuc, Fondatorul AOAM, în cadrul căreia vor fi discutate o serie de aspecte ale cooperării între Moldova şi Uniunea Europeană, în special particularitățile dezvoltării activităţii investiţionale în contextul recesiunii globale şi declinului creşterii economice pentru economiile din zonele de emergenţă.
Lansarea AOAM va avea loc pe data de 7 octombrie 2010. Business forumul internaţional, organizat cu această ocazie, va întruni peste 100 de reprezentanţi ai comunităţii de afaceri, oficiali şi ziarişti din Uniunea Europeană, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Republica Moldova. În plus, la acest forum vor participa diplomaţi, reprezentanţi ai asociaţiilor oamenilor de afaceri şi un grup de ziarişti străini din 10 state.
Conferinţa internaţională va fi deschisă de prezentările omului politic şi scriitorului francez, fost ministru de externe în Guvernul francez, fost prim-ministru al Franței în perioada 2005-2007, Dominique de Villepin, Vice Prim Ministru, Ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazar, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Draguţan şi Fondatorului AOAM, Vlad Plahotniuc.

AOAM este o Asociație obștească, neguvernamentală, non-profit, care întrunește în rândurile sale oameni de afaceri având convingeri comune de dezvoltare a societății prin dezvoltarea mediului de afaceri, susținerea spiritului antreprenorial pentru o dezvoltare durabilă a economiei Republicii Moldova în contextul valorilor Uniunii Europene. AOAM este un mecanism promotor de programe și proiecte concrete, de dezvoltare aplicabile atît la nivelul unei întreprinderi, cît și la nivelul național de impulsionare a mediului de afaceri. Fondator al OAOM este omul de afaceri Vlad Plahotniuc, iar membrii AOAM sunt oameni de afaceri din Republica Moldova, fiind încurajată și participarea întreprinzătorilor din alte țări la fel ca și investitorii străini din Republica Moldova, care prin realizările sale personale și profesionale au dat dovadă de eficiență și rezultate remarcabile în afaceri. Membrii reprezintă persoane notorii din lumea de afaceri din Republica Moldova, care dispun de o experiență bogată și cunoștințe profunde privind practicile de afaceri locale și internaționale. Obiectivele majore ale AOAM se focusează în principal pe trei direcţii: Inițiative legislative pentru optimizarea cadrului normativ; Promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare și atragerea investițiilor străine; Programe de susținere a business-ului mic și mijlociu și crearea unui cadru de afaceri și investițional eficient.

Serviciul relaţii publice AOAM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *